5 egyszerű módszer, amivel megszerezheted álmaid állását

Póta Szilvia
Írta: ,

Nem mindegy, hogy csak azért dolgozol valahol, hogy ki tudd fizetni a számlákat, vagy a munkád egyben a hobbid is! Napjaink nagy részét munkával töltjük, ezért rendkívül fontos, hogy az ember olyan szakmát válasszon, amely boldoggá teszi, és amelyben sikereket érhet el. Persze ahhoz, hogy megszerezd álmaid állását rengeteg kitartásra és szorgalomra lesz szükséged, de biztos lehetsz benne, hogy befektetett energia többszörösen is megtérül később! Íme néhány hasznos trükk, mely segíthet céljaid elérésében!

Tervezd meg az önéletrajzodat! Kép forrása: ariannabelle.com

Egy rosszul megformázott Word dokumentum hanyagságról, valamint a lelkesedés teljes hiányáról árulkodik, ezért nem valószínű, hogy felkelted vele a munkáltatók érdeklődését!

A kreativitást igénylő pozíciók (pl. marketing, PR, reklám, vagy grafika) megkövetelik a gondosan megtervezett, mutatós önéletrajzokat, melyek tükrözik a személyiségünket, és a képességeinket. Mielőtt elkészíted a CV-det, gondold végig, milyen képet szeretnél festeni magadról, majd igazítsd az önéletrajzodat a kiszemelt cég profiljához, illetve elvárásaihoz!

Amennyiben bizonytalan vagy, kérj tanácsod szakemberektől, vagy inspirálódj az interneten fellelhető mintákból!  

Ne becsüld le a kapcsolatrendszered erejét! Kép forrása: diem.ph/depsitphotos.com

Mindannyian tudjuk, hogy a kapcsolatok aranyat érnek, ha munkakeresésről van szó, és sokkal nagyobb valószínűséggel hívnak be egy állásinterjúra, amennyiben az önéletrajzodat egy dolgozó adja át a munkáltatónak.

A legjobb pozíciók gyakran már azelőtt „elkelnek”, mielőtt a cég HR-esei megírnák az álláshirdetés szövegét.

Ne felejts el tehát időt szakítani a barátaidra, munkahelyi kapcsolataidra, és használj ki minden olyan alkalmat, amikor új ismeretségekre tehetsz szert!

Egy-egy partin, illetve baráti találkozón új és különleges embereket ismerhetsz meg, így nem csak a karrieredet lendítheted előre, de akár még igaz barátokra is lelhetsz!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?