Sült füge kecskesajttal, pisztáciával és balzsamecettel
A sült fügés előétel egyszerű, mégis elegáns, a balzsamecet pikánssá teszi, a pisztácia pedig izgalmassá.
Hozzávalók: friss füge (fejenként 2-3db), kecskesajt, pörkölt, durvára aprított pisztácia, balzsamecet krém vagy egy pohár jó minőségű balzsamecet.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. Ha nem a balzsamecet krémet választjuk, készítsük el a krémet balzsamecetből: pároljuk a balzsamecetet egy serpenyőben közepes tűzön, majd kisebb hőfokon hevítsük addig, amíg krémmé sűrűsödik. Öntsük egy tálkába, hogy hűljön ki. Vágjuk le a füge szárát, és a tetejét vágjuk be X alakban négybe. Töltsünk bele kecskesajtot. A sütőben grillezzük kb. 5 percig a fügét, amíg a sajt buborékolni kezd és kissé megbarnul. Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a durvára aprított pisztáciával és csorgassunk rá a balzsamecet krémből. Melegen tálaljuk.
Hozzávalók: friss füge (fejenként 2-3db), kecskesajt, pörkölt, durvára aprított pisztácia, balzsamecet krém vagy egy pohár jó minőségű balzsamecet.
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. Ha nem a balzsamecet krémet választjuk, készítsük el a krémet balzsamecetből: pároljuk a balzsamecetet egy serpenyőben közepes tűzön, majd kisebb hőfokon hevítsük addig, amíg krémmé sűrűsödik. Öntsük egy tálkába, hogy hűljön ki. Vágjuk le a füge szárát, és a tetejét vágjuk be X alakban négybe. Töltsünk bele kecskesajtot. A sütőben grillezzük kb. 5 percig a fügét, amíg a sajt buborékolni kezd és kissé megbarnul. Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a durvára aprított pisztáciával és csorgassunk rá a balzsamecet krémből. Melegen tálaljuk.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!