Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja

Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja

Címlap / Életmód / Család / Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja / 2. oldal

Min sikerül ennyit vitatkozni?

A beoltott válaszadók 72%-a úgy gondolja, hogy soha nem fogja tudni meggyőzni családtagjait az oltás fontosságáról. Ez az alapvető nézeteltérések forrása, hiszen mindkét fél eleve úgy áll ehhez a kérdéshez, hogy kimondva, kimondatlanul, de örök ellentét feszül az eltérő nézőpontokon levő családtagok között. 

Eddig főleg azokról volt szó, akik beadatták az oltást, de mit gondolnak azok, akik nem? Ők is hasonló arányban vélekednek saját nézőpontjaikról. 49%-ban úgy nyilatkoztak, hogy nem hajlandóak kommunikálni azokkal a családtagjaikkal, akik nem értik, miért utasítják el az oltást.

Tehát elsősorban miért félnek a mellékhatásoktól és attól, hogy nem biztonságos az oltás. Ez a feszült családi dinamika magyarázatot adhat arra, hogy az oltatlan válaszadók 22%-a miért nem hajlandó elmenni, vagy miért nem hívják meg eleve a családi összejövetelre – beleértve az ünnepi időszakot is. 

Ez nagyon magas arány, hiszen tízből több mint két ember azért nem találkozik a karácsony alatt a szeretteivel, mert nem értenek egyet a járványügyi intézkedésekkel

Kicsit szívderítőbb, hogy a beoltatlanok 38%-a továbbra is tartja a kapcsolatot beoltott szeretteivel és ugyanennek a csapatnak az 58%-a mondja, hogy érzi, szívesen látják a családi összejöveteleken. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást