Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja

Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja

Címlap / Életmód / Család / Viszlát, boldog ünnepek?! A koronavírus a családokat is egymásnak ugrasztja

Bár senki sem vitatkozik igazán senkivel, mégis mindenki felcukkolja magát, és érezhetően forrósodik a hangulat. 

Idén valószínűleg egy biztos vitatémával számolhatunk: ez lesz a koronavírus

Legalábbis erre utalnak nem csak az egyéni tapasztalataink, hanem még a felmérések is. A OnePoll által készített felmérésben 2000 főt vizsgáltak és arról kérdezték őket, hogy milyen hatással volt a szeretteikkel való kapcsolatukra az oltás, a koronavírus kérdése – így, az ünnepek közeledtével.

Akár adattak oltást, akár nem, a megkérdezettek több mint fele, 53% egyetért azzal, hogy az oltás-kérdés átpolitizálása teljesen megosztotta a családját. Bár 79% úgy gondolja, ez egyáltalán nem helyes és át kellene adni az irányítást az orvostudománynak, mégis gond nélkül politikai vitába száll a vírussal kapcsolatosan az ismerőseivel.

Sokan számítanak arra is, hogy az ünnepi szezonban ez általános konfliktusforrás lesz. 56% mondta, hogy úgy véli, a vacsoraasztalnál fog szeretteivel vitatkozni nem csak a járvánnyal, hanem az oltás-kérdéssel kapcsolatosan is. 

MarioGuti/istockphoto.com

Sokan az oltás, vagy annak hiánya miatt nem mennek haza az ünnepekre

Az eredmények alapján minden harmadik válaszadó úgy gondolta, hogy nem akar hazamenni az ünnepekre azért, mert nem oltatta be magát. Ők azok közé tartoznak, akik ugyan oltást nem szeretnének, de azt sem, ha idős rokonaik, családtagjaik miattuk fertőződnének meg. Ezért inkább a távolságtartást választják a védekezés eszközéül.

Azok, akik két vakcinát már megkaptak, 58%-ban nyilatkoztak úgy, hogy megszakították, vagy legalábbis nagyon megritkították a kapcsolattartást azokkal a rokonaikkal, akik megtagadják az oltás felvételét. Hasonlóan sokan vannak azok, akik rosszul érzik magukat, mikor olyan vendéget várnak, aki nem oltatott. 63% mondta, hogy ez feszültséget kelt benne. Szóval tízből több, mint öt embernél állandó feszültség- és vitaforrás az oltás témája a család berkein belül is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást