Káprázatos luxus átalakításon ment keresztül egy lakóparki lakás

Káprázatos luxus átalakításon ment keresztül egy lakóparki lakás

Címlap / Otthon / Dekor / Káprázatos luxus átalakításon ment keresztül egy lakóparki lakás

Egy fiatalos és lendületes házaspár kereste fel irodánkat azzal a kéréssel, hogy meglévő lakóparki lakásukat tervezzük meg, építsük át, és igényes és modern belsőt alakítsunk ki. A terek adottak voltak, alaprajzi változtatásra egyáltalán nem is volt lehetőség. A belső tervezés tehát a designra és a funkcionalitásra összpontosult. Igényként merült fel az új arculat, a világos összhatáson kívül a felsőkategóriás bútorok, termékek és anyagok használata.

A lakásba belépve a bejárat melletti beugrót egy nívós vendégfogadó kialakítására használtam fel úgy, hogy itt már a lakás meghatározó arculata megmutatkozzon.

Egy sötét türkiz puha bársonyos tűzött tárolófunkciót is ellátó ülőkét helyeztem el itt, kiegészítve a lakás másik arculati elemeivel a kis félhengerekből álló díszekkel láttam el, és az egy termékcsaládból származó ovális formájú kristály falikarral koronáztam. Egy nívós vendégfogadó jött ezáltal létre.

A lakás kisebb alapterülete miatt is indokolt volt a világosabb hangulatú padlóburkolat, melyet elegánsan halszálka mintába rakva képzeltem el.

A kis alapterületű nappalinál nagyon gondosan kellett a bútorokat elhelyezni úgy, hogy elegendő tároló rész is maradjon. Ennek érdekében a TV egységet egy design bőrös panelre helyeztem, hátulról sejtelmesen megvilágítva. A tároló egységeket a kanapé mögé terveztem viszonylag belesimulva környezetébe, radiátorok a környezetbe illeszkedő design takarókat kaptak.

A bútorok a legmodernebb trend alapján lettek összeállítva és harmonizálnak a lakás többi színeivel. A felsőkategóriás kristálycsillárok formáikkal és csillogásukkal is emelik a hangulatot.

A konyha különlegessége – a fürdőszobának egyik meghatározó stíluseleme – a nappali tapétájával szinkronban lévő felsőkategóriás mozaik, mely mint egy művészeti alkotás van jelen a térben.

A konyhában a hűtőszekrényt a tükrös tömbben helyeztem el, mely a báron keresztül kapcsolja össze a nappalival. A nappali szerves egységet alkot a terasszal, az ott lévő korlátra egy különleges növénysávot alakítunk ki takarásként. Ezzel a térnövelő praktikával nem csak nagyobb, de világosabbá is vált a nappali.

A szintén kisméretű fürdőszobában folytatódik a prémium minőség és az eddigi luxusérzés. A konyhában is használt extra mozaik itt, mint fő stíluselem jelenik meg a kádon és a kád mögötti falon. A hangsúly ezáltal a figyelem középpontjába kerül és a fürdőkád szint elveszíti szaniter mivoltát.

Több különlegessége is van a helyiségnek. Az egyik a világító mosdópult a másik pedig a mosdó melletti egyedileg tervezett üvegfali törölközőtartó. Áttetszőségével könnyed  és lebegős hatású, melybe egy X vonalban lehet tárolni a hengeres alakú textileket. A piperék tárolására a nagy tükörrel szembeni falon van lehetőség a tükrös szekrényben. A mosdópult keretezett tükre, a bronzos szaniterek és a gyönyörű lámpatestek zárják a luxus hangulatot. 

A hálószoba két ablakát és radiátorait különleges design elemekkel takartam és rendeztem egységbe. Itt is megjelennek a nappaliban használt anyagok és design elemek.

A helyiség különlegessége, az éjjeli szekrények ihlette design ágy hátpanel barnás, fényes kiegészítővel. Az ágy tulajdonképpen díszítő eleme és szerkezeti része lett a helyiségnek a hátfal által.

A tágasságot a jól megválasztott színekkel, anyagokkal tartottam meg, ami kis helyiségeknél megfelelő átgondoltságot igényel. Az étkező helyiségbe igény volt egy olvasó kanapé elhelyezése. Az étkezősarok kialakításánál fő szempont szintén a könnyed és lebegős hatás elérése volt, ezt egy kis méretű design asztallal értem el.

A lakás egyik fő designeleme a tükrös részekre kerülő minta, amelyet pont az étkező asztal láb mintája ihlette, mely stílusosan illik a több ízben is fellelhető tűzött kárpitos részekhez is. Az étkező másik részén kapott helyet egy nyitott polcos elem, mely hangulatosan lezárja az étkező egységét.

Az ingatlan legkisebb helyisége a mosókonyha és ez a legjobb példa arra, hogy egy ilyen kis helyiséget is lehet szépen kialakítani egy jó anyag és szín választással, valamint a bútorok helyes méretkialakításával.

dorolakberendezes.hu

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást