Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

Káprázatos fátyolmegoldások menyasszonyoknak – így válaszd ki a megfelelőt!

Káprázatos fátyolmegoldások menyasszonyoknak – így válaszd ki a megfelelőt!

Bár nem minden menyasszony ragaszkodik a fátyolhoz, ez a különleges kiegészítő szép kontúrt adhat a ruhának és még ünnepibbé teheti viselőjét a nagy napon. Ha te is hamarosan kimondod a boldogító igent, és még nem találtad meg a megfelelőt, vagy épp csak inspirációt gyűjtenél, jó helyen jársz: összeállításunkban különböző fazonú és stílusú, meseszép fátylakat találhatsz.

Földig érő

Egy egyszerűbb menyasszonyi ruhát is pompássá tesz a földig érő fátyol.

Persze – mint minden esetben – fontos, hogy anyagában és színében passzoljon a ruhához, és azt sem árt számításba venni, hogy bár kétségtelenül gyönyörű, nem biztos, hogy a legkényelmesebb darab.

Ugyanakkor dönthetsz úgyis, hogy a szertartás – és a fotózás – után leveszed, így a táncparketten nem kell félned, hogy belegabalyodsz vagy rálépsz – vagy rosszabb esetben valaki más.

Földig érő fátyolból is létezik a fotón láthatóhoz darabhoz hasonló egyszerű tüll, de vannak csipkeszegélyű, feltűnőbb darabok is, ezeknél azonban fontos, hogy amennyiben a ruhán is van csipke, a minták ne üssenek el egymástól.

Madárfészek fátyol

Ha nem állnak tőled távol az extrém megoldások, bevállalhatod a madárfészek (vagy madárka) elnevezésű fátylat, melynek neve találó ugyan, szerencsére a nevével ellentétben nem emlékeztet madárfészekre – annál sokkal elegánsabb, de persze kell hozzá a megfelelő ruha is.

A rácsmintának köszönhetően az arcot sejtelmesen takaró darab a vintage megjelenés nélkülözhetetlen kelléke, melyben az anyag helyett inkább a fátylat díszítő gyöngyök és virágok hangsúlyosak.

Ehhez a fátyolhoz egyszerű frizura dukál, és az ékszerekkel is bánj csínján – ne feledd, a kevesebb néha több.

Csipke szegéllyel

Ezt a klasszikus egyrétegű, félhosszú fátylat bátran választhatod, bármilyen legyen is a ruhád fazonja, hiszen egy egyszerű A-vonalú, de egy bő szoknyás, vagy uszályos darabhoz is remekül passzol.

A csipke szegély gyönyörű keretet ad a fátyolnak, csak arra kell ügyelned, hogy a ruha mintájával, csipkéjével is harmonizáljon.

A szalonokban általában lehet kapni kimondottan egy-egy modellhez készült fátylat is, de magad is megtalálhatod a megfelelőt, ha kérsz mintát a már kiválasztott ruha anyagából, csipkéjéből (ez egyébként a cipő kiválasztásánál is hasznos lehet).

Bubi fátyol

Ha esküvődön is inkább bohókásra vennéd a figurát, remek választás lehet egy bubi fátyol, mely ahelyett, hogy lágyan követné az alakodat vagy ruhád vonalát, hegykén felfelé terjeszkedik, mintha önálló életet élne.

Ezt a típust tudni kell viselni, és hozzá hasonló stílusú ruhát érdemes választani, például egy több rétegű, tüllös alj mindenképp illik hozzá. 

Sejtelmesen

Míg a fátyolnak régen az volt a funkciója, hogy ténylegesen elrejtse a menyasszony arcát jövendőbelije elől, akivel nem ritkán az oltár előtt találkoztak először, ma már csupán díszítő szerepe van.

Ám ha mégis szeretnél egy sejtelmesebb darabot, válaszd az arcot egy rétegben eltakaró modellek egyikét, ám a nagy nap előtt mindenképp próbáld fel, mert nem biztos, hogy komfortosan érzed majd magad, ha a fátyol az arcodba lóg.

Emlékszel, hogy az egyre inkább divatikonnak számító Katalin hercegné is ilyet viselt az esküvőjén? 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást