Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kaporleves szerecsendióval

Kaporleves szerecsendióval

Igazi ínyencség ez a leves, bár sok-sok évtizeddel korábban a szegények eledele volt az ínséges időkben. Ha egy kis buggyantott tojás is került bele, az volt ám az igazi!

Hozzávalók:

2 nagy csokor friss kapor 2 evőkanál étolaj 1 közepes vöröshagyma só 1 kis doboz sovány tejföl 2+1 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika 1 kiskanál őrölt fűszerkömény 2-3 tekerésnyi frissen őrölt bors 1 kiskanál ételízesítő 1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

A kaprot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk.

A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Beleforgatjuk a kaprot, 2 kanál liszttel megszórjuk. Állandóan kevergetve pirítani kezdjük. Vigyázzunk, nehogy leégjen! A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk. 2 liter vízzel felöntjük.

Visszatesszük a tűzre, beletesszük a fűszerköményt, szerecsendiót, az ételízesítőt, és a borsot. Ízlés szerint sózzuk.

Kb. 20 percig főzzük. A tejfölbe keverünk 1 evőkanál lisztet, és behabarjuk vele a kaporlevest. Készre főzzük.

Friss kaporlevélkékkel díszíthetjük tálaláskor.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást