Életmód / Ezotéria

Jótevő kristályok és hatásaik

Jótevő kristályok és hatásaik

Tudtad, hogy különböző kristályok más-más hatással rendelkeznek? Az ezoterikus hiedelmek szerint segíthetnek a szerelmi életedben, megerősíthetik önbizalmadat, sőt, némelyik még a fájdalmaidat is csillapítja! Hogy igaz-e? Próbáld ki!

Rózsakvarc

Ez a rózsaszínű kristály a szerelem, a szeretet köve, mivel a szívcsakra működésére van pozitív hatással. Éppen ezért mindenre jó, ami szívünkhöz kapcsolódik: segíti a megbocsátást, elűzi a depressziót, harmóniát teremt.
Viselhetjük ékszerként, – legjobb, ha nyaklánc medáljaként, a szívünkhöz közel- de díszként is remekül funkcionál a szoba bármely pontján, de általában mégiscsak a hálóba javasolják, ezzel is erősítve a szerelmet és a szexuális együttléteket.

Citrin

A legtöbb ezoterikus boltban fellelhető, a zöme mégis hamis. A legritkábban előforduló kristály, ezért gyakran más kövekből állítják elő, de mivel az igazinál jóval sötétebb lesz ilyenkor a színe, így viszonylag könnyen kiszűrhető, melyik az átverés. A napfonat csakrát támogatja és véd a negatív energiák ellen.
A bőség kövének is nevezik, mivel segít megteremteni az anyagi jólétet, hozzájárul az ember sikeréhez. Ékszerként hordva elűzi a fáradtságot, energiával tölt fel és beindítja az anyagcserét, gyorsítja az emésztést, ezért a fogyókúrázóknak gyakran ajánlják.

Tigrisszem

Nevét ragyogó aranybarna színéről kapta, amit gyakran sötétebb foltok tarkítanak. Küllemének köszönhetően előszeretettel készítenek belőle ékszereket, gyűrűk, medálok gyakori kövei. A túlzások ellen hat, csillapítja az idegességet, az agressziót, a nagy haragot, sőt, megóv a túlzott költekezés ellen is! Jó hatással van az agyra, a koncentrációt kitűnően fejleszti, tehát tanulás, vagy munka közben vegyünk kezünkbe belőle egy marokkövet!Emellett segít a légúti panaszok leküzdésében, általa az allergiás hónapokat is átvészelhetjük.

Holdkő

A nők legfontosabb köve, ugyanis pozitívan hat a hormonháztartásra és segíti a termékenységet, ezért régebben gyakorta használták azok, akik gyermeket akartak. Ezen kívül oldja a menstruációs görcsöket és mérsékli a klimaxos tüneteket.
Lelki szinten a tudatalattinkra hat, mivel serkenti a tobozmirigy működését, ezért éjszaka, ha a párnánk alá tesszük, talán rájöhetünk egy régi problémánk megoldására, vagy meghallhatjuk lelkünk üzenetét.

Borostyán

A borostyán a meleg kövek közé sorolható, tapasztalhatod is, ha megfogod, sokkal gyorsabban melegszik fel, mint pl. az ónix. Kisgyerekeknek sokszor szokták ajándékozni karkötőként keresztelőkor, mivel a népi hiedelem szerint lenyugtatja a picit és így átalussza az éjszakát, ráadásul a fogzás miatti fájdalmat is csökkenti.
Ezen kívül természetes melegsége miatt harmóniát teremt, megszünteti a félelmet és javítja a depressziót. Különböző bőrbetegségekre – ekcémára, korpásodásra- is gyógyír lehet, mivel erőteljesen tisztít mind belsőleg, mint külsőleg.

Ametiszt

Az ametiszt a meditálók köve, magas rezgésének köszönhetően segít az ellazulásban, a tökéletes nyugalmi állapot elérésében. Nyugtató hatása révén csillapítja a hiperaktivitást és a szenvedélybetegséget.
Leginkább otthon, a lakásban tárold akár díszként, akár marokkőként, ugyanis ha erős nap éri, csodálatos lila színe kifakulhat! Fizikai szinten jó hatással van a fej- és a torokfájásra, valamint a légúti betegségekre.

Ónix

Az ónix letisztítja a gondolataidat, elűzi a felületességet, a hazugságokat és megmutatja az Igazat. Segít a döntéshozatalban, valamint az emberismeretben, mert általa érezni fogod, ha valaki be akar csapni, vagy kihasználni.
Rossz oldala, hogy nemcsak másokat csupaszít le, hanem saját magadat is, ezért kénytelen leszel szembenézni hibáiddal és gyengeségeiddel, de mindezek ellenére csillapítja bánatod (a gyász kövének is nevezik).

Hegyikristály

A legkülönlegesebb, legsokoldalúbb az összes közül, mivel az egész szervezetre hat, valamint erősíti a többi kő hatását! Már a hagyományos orvoslásban is használják, számos műszer alkotóeleme. Feloldja a lelki/testi blokkokat, hozzájárul a megfelelő energiaáramláshoz, ezért is tartják gyógyító kristálynak.
Kitűnő fájdalomcsillapító, csak melegítsd fel a tenyeredben, majd rakd az adott területre és várd, hogy kifejtse hatását! Mivel a problémákat magába szívja, érdemes minden „kezelés” után alaposan letisztítani, hogy nehogy benne maradjanak a negatív energiák!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást