10 eszement jóslat a múltból, ami nem vált valóra

10 eszement jóslat a múltból, ami nem vált valóra

Címlap / Kikapcsolódás / 10 eszement jóslat a múltból, ami nem vált valóra

1. Atomenergiával működő háztartási gépek

1955-ben az egész világ nukleáris-lázban égett és akkoriban úgy gondolták, hogy tíz éven belül ellepik az otthonokat az atomenergiával működő háztartási gépek. Alex Lewyt, egy porszívógyár tulajdonosa úgy gondolta, hamar realitássá válik, hogy a gépeket egy belső mini-reaktor működteti majd.

2. Vadállatok, mint házi személyzet

Egy 1926-os újságcikk szerint az emberek meg voltak győződve arról, hogy egyre több állatot fogunk majd munkára. Kenguruk fognak majd felszolgálni az éttermekben, a csimpánzok pedig sofőrködni fognak.

Sajnos az emberiség az állatvilágot enélkül is kihasználja a mai napig és inkább a fajok megmentésére van szükség.

3. Nem – túl – gyors vonatok

Egészen hihetetlen, de az a nemzedék, amelyik már akkor az űr meghódításáról fantáziált, mikor még autó is alig volt, azt gondolta, hogy a villámgyors sebességű vonatoknak nincs realitása. 1850-ben az ír professzor, Dyonissus Lardner azt nyilatkozta, ez azért lehetetlen, mert a nagy sebességtől „az utasok nem tudnának lélegezni és megfulladnának.”

4. Sminkelő- és hátmosó gép

Az 1900-as világkiállításon egy francia művész úgy ábrázolta a kétezres évek fürdőszobáját, hogy a kádban ülve gépek mossák az emberek hátát, a hölgyeket pedig szerkezetek sminkelik ki.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást