Jelek, hogy van okod a féltékenységre

Jelek, hogy van okod a féltékenységre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jelek, hogy van okod a féltékenységre

A féltékenység „zöld szemű szörny”-e időről időre felüti a fejét a legtöbb kapcsolatban. Néhány jel biztosan létezik, amelyek segíthetnek megerősíteni vagy éppen megcáfolni a gyanúnkat – érdemes figyelni ezekre!

Megváltozott szokások

Ha a párunknak egy másik nő vonja el a figyelmét, akkor szinte biztos, hogy megváltoznak a szokásai. Sokan a komoly változástól, például a szakítástól való félelmüket próbálják azzal csökkenteni, hogy lényegesen kisebb dolgokon változtatnak a mindennapjaikban.
Ha például társunk hirtelen új hobbit vagy új kedvenc tv-műsort választ, vagy hirtelen erőteljesen hangoztat olyan nézeteket, amelyek korábban nem voltak rá jellemzőek, akkor elkezdhetünk gyanakodni, hogy valaki komoly hatással van rá az élet más területén is.

Új társaság

Szintén alapos gyanúra adhat okot az, ha a párunk hirtelen egészen új társasággal kezd el szórakozni járni. Egy új társaság eleve feltételez új, és egy kapcsolatra nyitott helyzeteket és személyeket, de ha azt vesszük észre, hogy a velük való kikapcsolódás állandóvá válik, és mi egyre kevésbé vagyunk a részei ennek, akkor jogos a feltételezés, hogy ez nem lehet véletlen.
Ha a másik hirtelen nem szereti, ha faggatjuk ezzel kapcsolatban, akkor elképzelhető, hogy nem akar olyanról mesélni, amivel kapcsolatban könnyen elszólhatja magát.

Külsőségek

Férfiakra és nőkre egyaránt igaz, hogy ha egy új személy kerül a látószögébe, akkor a korábbinál jobban kezd el adni magára.
Ha együtt élünk valakivel, és tudjuk, hogy hogyan öltözködik, hogyan készülődik nap mint nap, akkor nem lehet nehéz észrevenni, ha ugyanez az ember hirtelen a szokásosnál nagyobb odafigyeléssel válogatja meg a ruházatát és kicsit tovább készülődik a fürdőszobában, akkor jogosan aggódhatunk amiatt, hogy szeretne kifogástalan benyomást kelteni – valahol máshol.

Elmerengés

Egy fontos, változásra utaló jel lehet, ha párunkat a szokásosnál lényegesen több alkalommal látjuk például elmerengeni valamin. Egészen biztos, hogy ha valaki más (is) érdekli, akkor a közös otthon falai között is többször gondol rá. Ilyenkor megváltoznak az arcvonásai, kicsit melankolikus külsőt ölt magára.
Megkérdezni természetesen teljesen felesleges, hogy mire gondol, hiszen ha igazunk van és jogos a gyanúnk, akkor egészen biztosan nem fogunk őszinte választ kapni a kérdésünkre.

Több titok

Ha valakinek van egy másik, titkos élete is, akkor ösztönösen is magasabb és vastagabb falakat emel maga köré, nehogy véletlenül kitudódjon a titok. Vagyis aki szeretne eltitkolni valamit, az a személy általában növeli az intim szféráját.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem enged fizikailag közel magához, de azt mindenképpen jelenti, hogy több témában is távolságtartóvá válhat velünk szemben. Ezek a témák természetesen leginkább a programjaival, gondjaival kapcsolatosak.

Furcsa sms-ek

Szintén nem sok jóval kecsegtet, ha a párunk hirtelen úgy telefonálási szokásokat vezet be. Jellegzetes dolog, hogy ha korábban nem is volt híve az sms-eknek, most hirtelen feszülten figyelni kezdi a telefonját, és akkor válaszol a kapott üzenetekre, amikor azt hiszi, hogy nem látjuk.
Ha pedig a szokásosnál is jobban vigyáz a telefonjára, vagyis arra, nehogy hozzánk kerülhessen, azt nyugodtan vehetjük olyan jelnek, ami már túl mutat a telefon- és levéltitkok szabályain.

Többet vágyik magányra

Ha a párunk abban is változtat szokásain, hogy hirtelen többet szeretne egyedül lenni, az is intő jel lehet a kapcsolat biztonságára nézve.
A több szabadidő lehetővé teszi egyrészt azt,hogy szabadabban találkozhasson a másikkal, de ha erre nincs is annyi lehetőség, akkor is valószínű, hogy ha egy friss, szenvedélyes szerelem kezdetén van valakivel, akkor egész egyszerűen szeretne többet gondolni rá – és ezt nehezen tudja megtenni családi körben.

Lelkiismeret-furdalás

Hiába kacsingat kifelé az egyik fél a kapcsolatból, semmiképpen se gondoljuk, hogy neki jó érzés mindez. Különösen ne gondoljuk azt, hogy neki ez nem okoz lelkiismeret-furdalást. Ha igazunk van, és tényleg megcsal bennünket, akkor abban is legyünk biztosak, hogy ez éppen elég gondot okoz neki, hiszen a másik felbukkanása nem nullázza le a velünk töltött éveket és az irántunk érzett szeretete és tiszteletet.
Az egyik legárulkodóbb jel éppen ezért az, ha a párunk néha, általában fellángolás szerűen a szokásosnál sokkal türelmesebb és kedvesebb velünk, ajándékkal lep meg minket és például nem dühíti fel magát azon, amin korábban mindig megtette.

Óvatosan a gyanúval!

Fontos, hogy kellően óvatosak legyünk a gyanúval, mivel könnyen megcsalásra utaló jeleket láthatunk ott is, ahol valójában nem is léteznek. Vagyis ne következtessünk egyből hűtlenségre, ha a párunk új környezetbe kerül, jobban ad magára, vagy akár csak sokat látjuk elgondolkozni.
 Lehet, hogy éppen új munkahelye van, ahol sok gondja van, de ezzel nem akar bennünket terhelni, és akár az öregedés miatti aggodalom vagy a nekünk való megfelelési vágy is sarkallhatja arra, hogy jobban adjon magára. A féltékenység hátránya, hogy általában nem mehetünk biztosra, ezért legyünk óvatosak a másik megvádolásával, nehogy megbántás legyen belőle!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást