Párkapcsolat / Szerelem

Jelek, hogy azonnal menekülnöd kell a kapcsolatból

Jelek, hogy azonnal menekülnöd kell a kapcsolatból

Magányosnak lenni senki nem szeret, és a legtöbb ember, ha egyszer már benne van egy kapcsolatban, nehezen veszi rá magát a távozásra, még akkor is, ha a dolgok egyre kevésbé működnek. Ahogyan hatalmas hiba egyetlen probléma miatt eldobni egy kapcsolatot, ahelyett, hogy dolgozni kezdenétek a megoldáson, legalább ekkora balgaság benne maradni egy viszonyban, ami szemmel láthatóan csak mindkettőtök életén ront. Az alábbi esetekben, bármilyen fájdalmas is, jobb, ha távozol.

Erőszak

Legyen szó fizikai, verbális, lelki vagy anyagi terrorról, ha a másik fél bántalmaz, megfélemlít, terrorizál, vagy uralkodni próbál feletted, nem is kérdés, hogy távoznod kell. Talán ez az egyetlen olyan eset, amikor nem kell mérlegelni, nem szabad arra várni, hogy a dolgok megváltoznak, vagy mentséget keresni a párod viselkedésére.
Az erőszakra egyszerűen nincs magyarázat, és ha áldozattá válsz, az egyetlen, amit tehetsz, hogy ügyvédet szerzel, és kilépsz a kapcsolatból. Nem majd, nem hamarosan, nem holnap. Most.

Visszatérő konfliktus

Sok pár szembesül azzal, hogy egy megoldatlan, vitás kérdés újra meg újra felüti a fejét. Talán hónapokig sem kerül elő, de az első konfliktusnál újra felfakad a seb.
Ebben az esetben ideje dönteni: a probléma szőnyeg alá söprése nyilván valóan nem segít, vagy megoldást kell találnotok, vagy, ha nem tudtok túllépni ezen a kérdésen, jobb, ha elismeritek, hogy nem tudtok elfogadni valamit egymásban.

Nincs kommunikáció

Nem érdemes azért együtt élni valakivel, hogy esténként együtt nézzétek a televíziót. Ha már egy ideje nem kommunikáltok, ha a problémáitokat célozgatásokkal vagy passzív agresszív viselkedéssel jelzitek csak egymás felé, ha nem tudtok mit megosztani a másikkal, és ez a helyzet nem is kezelhető, akkor nem sok értelme van ebben a kapcsolatban maradni.

Függőség

A másik alkohol vagy drog függősége szintén ok lehet a távozásra. Természetesen nem szabad hagynod, hogy magával húzzon az, ahogy ő tönkre teszi az életét, de némileg árnyaltabb a kép, ha a másik segítséget kér.
Ha nem próbál változtatni, a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal kilépsz a kapcsolatból. Ha a másik a gyógyulás útjára lép, te döntöd el, hogy kitartasz-e mellette, de ekkor se érezz nyomást magadon, senki nem várja el, hogy ekkora áldozatot hozz valakiért. Mindenkinek a maga sorsáért kell felelnie.

Megalázás

Sok pár szeret egymással tréfálkozni mások előtt, de van egy egészséges határ, amit normális kapcsolatban nem lépnek át az emberek.
Ha mindig te vagy a céltábla, a másik fél társasában ostobának, hazugnak, szerencsétlennek állít be, kigúnyol vagy nevetségessé tesz, folyamatosan kellemetlen helyzetekbe hoz, az nem szerelem, hanem emocionális terrorizmus, és semmi okod arra, hogy ezt elviseld.

Ha a másik menni akar

Ha a másik menni akar, és azt mondja, nincs semmi, amitől megváltozna a véleménye, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha elengeded.
Az erőltetéssel talán ideig-óráig húzhatod a kapcsolat végét, de ez már senkinek nem tesz jót. Ha nem tudjátok megjavítani a dolgokat, engedjétek el egymást.

Nem dolgozik az ügyön

A problémák felismerése az első lépés a megoldás felé, de még az sem elég, ha te felismered a gondot, és dolgozni kezdesz rajta.
A gondokat ugyanis csak ketten tudjátok megoldani, és ha azt látod, hogy a beszélgetés és a próbálkozás ellenére a párod hajthatatlan marad, nem próbál dolgozni a megoldáson és nem tesz semmit a változásért, akkor nem érdemes küzdeni ezért a kapcsolatért.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást