Járni vagy nem járni edzőterembe? 5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, és megtudod

Járni vagy nem járni edzőterembe? 5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, és megtudod

Címlap / Életmód / Járni vagy nem járni edzőterembe? 5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, és megtudod

Az egészség nem ott kezdődik, hogy valaki több tízezer forintért edzőterembe jár, de nagyon megkönnyítheti a dolgot, ha minden úgy kéznél van, ahogyan egy teremben. A gépekkel kétségkívül könnyebb elérni az áhított alakot, ott vannak a csoportos órák is, a rengeteg rendelkezésre álló eszköz, na meg a wellness részleg, ahol a fáradt izmokat szaunával lehet regenerálni. De nem mindenkinek van tényleg szüksége erre – tedd fel magadnak ezt az öt kérdést, hogy megtudd, érdemes-e beruháznod egy drága edzőtermi bérletre!

Milyen az anyagi helyzeted?

Bár az edzőtermi bérlet sokat segít az alakformálásban, nem feltétlenül létszükséglet, ezért ha tényleg nagyon nehezen tudod kiszenvedni a havi betevőből, lehet, hogy nem érdemes költségekbe verned magad miatta.

Könnyen előfordulhat, hogy többre mész akkor, ha beruházol néhány otthoni eszközre, és nem költesz havonta több tízezret bérletre.

 

Szeretek gépekkel edzeni?

Érdemes először azt a mozgásformát megtalálnod, ami a legjobban illik a személyiségedhez, a testedhez és az életviteledhez.

Könnyen lehet, hogy nem is szereted az edzőtermi edzéseket, vagy ki nem állhatod a csoportos órákat, így felesleges pénzt költeni olyasmire, amit nem fogsz kihasználni, mert inkább futnál helyette a szabadban.

 

Mit kapsz a pénzedért?

A gyanúsan olcsó termek általában gyanúsan rosszak is, nincsenek rendesen felszerelve, büdösek vagy koszosak, és egyáltalán nem érik meg azt a pénzt sem, amennyiért egy havi bérletet árulnak.

Lehet, hogy érdemesebb akkor már kicsit többet befektetned egy jobb teremért, vagy inkább nem is járni, és otthon edzeni.

 

Tudod, hogyan építs fel egy edzőtervet magadnak?

Ha terembe mész, egy kis tudásodnak mindenképpen lennie kell ahhoz, hogy érjen is valamit a munka.

Ha nincs edzésterved, akkor egy személyi edzővel érdemes kezdeni a felkészülést, különben feleslegesen költöd a pénzed.

Ha nagyon kezdő vagy, és nem szívesen adnál ki pénzt személyi edzőre, akkor inkább otthoni, előre összeállított programokat csinálj, és hagyd a gépeket későbbre.

 

Mennyire vagy kitartó?

Felesleges több tízezer forintért bérletet venned, ha egyébként tudod, hogy soha nem fogod kihasználni.

Gondold át, hogy motiválni fog-e, hogy befizetted a pénzt, vagy inkább stresszel, de nem fogsz többet járni azért, mert már benne vannak a forintjaid.

Ha úgysem használod ki a bérletet, felesleges rá költeni, csak kidobod a pénzt az ablakon.

 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!