Jamie Oliver: halfilé baconbe csavarva

Jamie Oliver: halfilé baconbe csavarva

Címlap / Életmód / Receptek / Jamie Oliver: halfilé baconbe csavarva

Ez a Jamie Oliver recept egy teljes győzelem. Bármilyen édesvizi hallal finom, aminek erősebb ízt fog adni a szalonna és a rozmaring.

Hozzávalók 4 személyre

– 4×200 g fehér halfilé, 2,5 cm vastagra szeletelve, bőrétől megnyúzva
– 2 szál friss rozmaring finomra vágott levelei
– frissen őrölt fekete bors
– 16 szelet vékonyra szeletelt füstölt bacon szalonna
– olívaolaj
– 4 evőkanál majonéz
– 2 nagy csokor spárga

Elkészítése

1. Melegítsük a sütőt 200 ° C-ra. Fűszerezzük be a halhúst rozmaringgal, finomra reszelt citromhéjjal, borssal (sóra nem lesz szükség, mert a szalonna elég sós). Minden szelet halfilé köré csavarjunk annyi baconszeletet, amennyi szükséges, hogy átérje.

2. Enyhén melegítsünk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá pár csepp olíva olajat és fektessük bele a becsomagolt halszeleteket. Süssük egy percig, majd tegyük tepsibe és hagyjuk sülni a sütőben 10-12 percig (vastagságától függően), ameddig a szalonna ropogós aranyszínű nem lesz.

3. Míg sül a hal, készítsük el az egyszerű citromos majonézt. Keverjünk össze házi készítésű majonézt borssal és szép mennyiségű citromlével (erős savanykás íze kell legyen). nem kell attól félni, hogy az öntet túl savanykás lesz, mert a spárga és hal jelentősen elvon majd a savanykás ízből.

4. A spárga remekül illik a halhoz és a baconhoz. Fővő vízben főzzük meg, esetleg serpenyőben vízzel pároljuk. Amikor megpuhult leszűrhetjük.

5. Tálalásnál a rakás spárgára csorgassuk a majonézes öntetet és helyezzük mellé a halat.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!