Ha bevalljuk, ha nem, a csoki jó. Étcsoki, csokis muffin, csokis csiga, brownie… mindegy, csak csoki legyen!
Elkészítés:
- Ha épp nincs otthon – márpedig miért is lenne – édesburgonya- vagy sütőtök püré, akkor egy jó nagy darab zöldséget süss meg sütőben, minden ízesítés és fűszer nélkül. (Ha felkockázod, akkor hamarabb megleszel.)
- Ha megsült, pépesítsd le robotgép segítségével.
- Add hozzá a kókuszliszt és kakaópor keverékét.
- Közben pedig melegítsd meg mikróban a mogyoróvajat és az agave szirupot, hogy könnyen összekeverhető, kicsit folyékony állaga legyen.
- Öntsd hozzá a pürédhez, és hagyd, hogy az aprító géped tegye a dolgát.
- Egy nagyon ragacsos, de alapvetően hígabb masszát kell, hogy kapj.
- Töltsd ki szilikonos kenyérforma aljába, vagy bármilyen műanyag edénybe!
- Tedd minimum egy órára, de inkább egy éjszakára mélyhűtőbe.
- Miután kivetted, szilikonkéssel vágd a kívánt formákra, díszítsd csokoládé forgáccsal vagy csokipasztillával.
Hűtőben napokig eláll és hidegen a legfinomabb!