Életmód / Receptek / Táplálkozás

Az 5 legjobb, házilag készíthető granola recept

Granola receptek

Granola szelet

Ezt főként azoknak ajánlom, akik a napi rohanásban gyakran esznek bolti müzli szeletet vagy más nassolni valót, és szeretnék egészségesebbre cserélni. De előre szólók, függőséget okozhat!

Hozzávalók:

  • 2 bögre előre pirított zabpehely
  • 1 ½  bögre puffasztott rizs
  • ¼ bögre kókuszszirom
  • ¼ bögre szeletelt mandula
  • 1 evőkanál chia mag
  • ¼ teáskanál tengeri só (vagy Himalája)
  • ½ bögre mogyoró vagy mandula vaj
  • ½ bögre méz vagy agavé szirup
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • 1 bögre áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ teáskanál zselatin
  • ¼ bögre natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • Csipetnyi só
  • 2 bögre nyers porcukor

Egy nagy edénybe összekeverjük a zabot, a puffasztott rizst, a mandulát, a chia magot, a sót és a kókuszszirmot. Mikróban meglangyosítjuk a mogyoróvajat és a mézet, majd hozzá keverjük a vanília kivonatot. Összekeverjük a száraz keveréket a mogyoróvajas masszával, majd hozzá adjuk az áfonyát. Betesszük a hűtőbe 1-2 órára, majd müzli szeleteket formálunk belőlük (kb. 9-12 jön ki), és visszatesszük őket hűlni.

Közben elkészítjük a mártást. A vizet és a vanília kivonatot összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint és kb. 5 percig állni hagyjuk. Egy másik edényben a mézet, a joghurtot és a sót betesszük a mikróba kb. 15 másodpercre, hogy homogén masszát kapjunk. Ehhez hozzá keverjük a porcukrot, majd a zselatinos keveréket. Ezt követően a lehűtött granola szeleteket belemártjuk, és egy csepegtetőre helyezzük (a sima tálca is megteszi). Hagyjuk, hogy a mártott rész teljesen megdermedjen, majd megfordítjuk, és a maradék joghurtos öntettel meg locsoljuk őket.

Ezt követően legalább egy estére a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszáradjon a külső réteg, de akár 2 napig is állni hagyhatjuk. Ha elkészült, sütőpapírba vagy fóliába csomagolva könnyedén magunkkal vihetjük, de figyeljünk rá, hogy jól zárt helyen tartsuk, illetve mihamarabb fogyasszuk el, vagy tegyük újra hűtőbe, mert könnyen olvad!

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást