Igazi nyugalom szigete a Balatonon isteni ételekkel – interjú a Picitmás étterem és manufaktúra egyik tulajdonosával

Igazi nyugalom szigete a Balatonon isteni ételekkel – interjú a Picitmás étterem és manufaktúra egyik tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Igazi nyugalom szigete a Balatonon isteni ételekkel – interjú a Picitmás étterem és manufaktúra egyik tulajdonosával

Te mire vágysz, ha a Balaton környékén jársz? Csodaszép kilátásra, finom ételekre vagy egyszerűen csak arra, hogy tudj pihenni és kikapcsolódni?

Bármelyik is igaz rád, a Balatonszőlősön található Picitmás étterem és manufaktúra egészen biztos, hogy téged is el fog varázsolni. A tulajdonosok, Lévai Csilla és Tardi Tamás egy olyan helyszín álmodtak meg, ami nemcsak egy nagyszerű étterem, de jóval több is annál.

Többet szerettek volna adni

Mindig is hittem benne, hogy azok az éttermek, amelyek igazán emlékezetesek maradnak a vendégek számára, kiemelkedőbbek és többet tudnak másoknál. A Picitmás étterem és manufaktúrának pedig már a kezdetektől tudatosan az volt a célja, hogy kitűnjön a tömegből. De hogy miként is kezdődött a történetük?

„Az eddigi utazásaink során szerzett tapasztalatainkat összegyűrtük és így szerettük volna egy helyszínen megvalósítani. 2022. májusában nyitottuk meg az éttermet, azzal a gondolattal, hogy Picit MÁST, többet szeretnénk adni, mint egy hagyományos éttermi helyszín” – mondja Csilla.

Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra

Igazi kikapcsolódási lehetőséget kínálnak

„Véleményünk szerint ha egy étterem attól lesz igazán jó, ha az étkezési szolgáltatás mellett többet is tud nyújtani, mint például a gyermekeknek játszótér, az ingyenes parkolás, a kilátás, állatsimogató, kutyabarát helyszín, tehát Picitmás, mint a megszokott. Ennek az elgondolásnak a kivitelezése Csilláéknál nagyszerűen sikerült, hiszen bőven több, mint egy szimpla étterem: játszótér és állatsimogató várja a kisebbeket, helyi borok, prosecco ajánlatok, illetve nap- és nyugágyak pedig a felnőtteket. Vagyis ha egy pár vagy egy család nemcsak ebédelni vagy vacsorázni, hanem pihenni is szeretne, itt biztosan jól fogják magukat érezni.

Az ételek nemcsak finomak, de látványosak is

A Picitmás nemcsak azért nagyszerű választás, ha megéhezünk, mert igazán finom ételek közül válogathatunk – mint például a tárkonyos vadmalac leves, a bükkfán füstölt tapolcai pisztráng vagy Picitmás mákos guba – hanem mert egyszerűen már a tányérokra is jó ránézni. „A magyar konyha ízeit kínáljuk picit szebb tálalással és mindenképpen akkora adagokkal, hogy a vendégeink elégedetten, jóllakottan távozzanak”. Vagyis attól sem kell tartanunk, hogy bár szép és finom ételek kerülnek elénk, éhesek maradunk.

Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra

Sok pozitív visszajelzést kapnak

A Picitmásnál hisznek abban, hogy minden visszajelzés épít: „a pozitívak megerősítenek és lendületet adnak, a kevésbé pozitívak pedig emlékeztetnek, hogy semmi sem tökéletes, és mindig nyitott szemmel kell járnunk”. Szerencsére előbbiekből bőven akad, többek közt Farkasházi Réka színésznőé, aki egy korábbi látogatása alkalmával illette csupa kedves szóval a Picitmást. 

Tegnap varázslatos helyre bukkantunk. Én annyira tudok örülni annak, amikor azt látom, hogy vannak bátor és tehetséges emberek, akik megvalósítják az álmaikat. Jelen esetben nem is tudom, hogy kik ők, de majd utánanézek. Egy meseszép helyen, kifogástalan vendéglátóink jóvoltából, tökéletes vacsora élményben volt részünk. Az ételekről nincs fotó. Egy másodpercet sem szerettem volna kihagyni az élményből. A panoráma és a hely lefotózhatatlanul szép. Tamarát pedig alig lehetett elrángatni a játszótérről, a baromfik mellől, a függőágyból naplemente bámulásról. Bevallom, hogy a franciaországi élmények után, nem gondoltam, hogy lesz olyan hely mostanság, ami ennyire fel tud dobni. De lett. Van. @picitmas 

Inkább #nagyonmás  #személyesélmény #jószívvelajánlom”– tette közzé egy bejegyzésben a színésznő.

Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra

A bővülés is tervben van

A Picitmás étterem és manufaktúra már most egy olyan fantasztikus helyszín a Balatonnál, amelyet egyszerűen nem éri meg kihagyni, ha arra járunk, de tudatosan kifejezetten hozzájuk ellátogatni is nagyszerű program lehet. Ami pedig a jövőt illeti, Lévai Csilla azt is elmondta, hogy egy fröccsterasz megnyitása és egy reggelizőhely kialakítása is a terveik között szerepel. 

Nyitófotó: Picitmás étterem és manufaktúra

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!