A magyar lány, aki gyönyörű illatgyertyákat készít

A magyar lány, aki gyönyörű illatgyertyákat készít

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar lány, aki gyönyörű illatgyertyákat készít

Amikor pedig olyan csodaszép alkotásokat látok, mint amilyeneket a Boszi Gyertyaműhely megálmodója, Méhes Lotti Bettina is készít, csak hálás tudok lenni azért, hogy idehaza is egyre többen mernek belevágni az álmaik megvalósításába – az ő esetében például gyönyörű illatgyertyák és egyéb kreatív kincsek készítésének formájában.

Honnan ered a kézműveskedés iránti szereteted?

Valójában mindig is vonzott a kézművesség, egészen kicsi gyerekkorom óta. Nagyon sok dolgot próbáltam már ki az életem során, igyekeztem mindig valami szépet alkotni, amikor csak lehetett. Nem is volt kérdés, hogy a jövőben valami ilyesmivel is szeretnék foglalkozni, amiben kiélhetem a kreatív énemet, alkothatok. Akkoriban még úgy éreztem, hogy ez nekem túl nagy falat lenne és nem tudnám állni a sarat, de aztán egy nap gondoltam egyet és belevágtam. 

Milyen szerepet tölt be az életedben a spiritualitás?

A spiritualitás az életemben fontos szerepet tölt be, viszont termékeim java része nem ezt a vonalat képviseli. Gyertyáim és illatviaszaim fandom, fandom mentes és szezonális témákban kaphatóak, egyedül a füstölők, ásványok és ásványból készült termékek mondhatóak spirituális irányultságúnak. 

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Minek hatására döntöttél úgy, hogy elsősorban gyertyák készítésével szeretnél foglalkozni?

Mindig is szerettem az illatgyertyákat, ha voltam valahol vásárolni biztosan hoztam magammal haza néhány darabot. Aki használ gyertyákat biztosan tudja, hogy mikor leég a gyertya az alján marad egy vékony réteg viasz. Eleinte ezeket gyűjtögettem össze és készítettem saját részre gyertyákat, majd rájöttem, mennyire élvezem ezt csinálni. 

Vettem egy kis viaszt, és az egyik karácsonyra készítettem a családtagjaimnak és a barátaimnak gyertyákat, amik nagyon tetszettek nekik. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ez lenne a hivatásom? Egy kis fényt vinni a szürke hétköznapokba. Jól hangzik, nem? Több hónapos tervezgetés, próbálgatás és tesztelés után megnyitotta kapuit a Boszi gyertyaműhely.

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Milyen alapanyagokkal dolgozol?

Gyertyáim és illatviaszaim paraffin viaszból készülnek, 100% tisztaságú illóolajok felhasználásával. A gyertyák díszítéséhez különböző kozmetikai csillámokat, glittereket, ásványokat és szárított növényeket is felhasználok. Nagyon fontos számomra, hogy a termékeimet minőségi összetevőkből készítsem, biztos forrásból. Minden terméket kézzel készítek, az elejétől a végéig. 

Mennyi időt vesz igénybe egy-egy csodaszép gyertya elkészítése?

Az elkészítési folyamatok sok időt vesznek igénybe. Nekem az a módszer vált be a legjobban, ha a folyamatokat napokra osztom. Például egyik nap kiöntöm a gyertyákat, amik ekkor még díszítetlen alapok. Másnap kidíszítem őket, majd aznap vagy az azt követő napon rákerülnek a matricák, címkék, majd mehetnek a polcokra. Persze ez a folyamat fajtánként változik, ugyanis kínálatunkban kaphatóak például elszíneződő gyertyák is, melyek égésük során elszíneződnek, ezek elkészítése valamivel bonyolultabb. Illatviaszok esetén valamivel egyszerűbb a helyzet, hisz azokat nem kell ilyen módon díszíteni. 

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Izgalmas, tematikus gyertyáid is vannak, honnan merítesz ihletet hozzájuk?

Szimplán csak figyelek. Figyelem a vásárlóim igényeit, kikérem a véleményüket és meghallgatom mit szeretnének, hogy azt tudjam nyújtani, amire vágynak. Emellett persze mindig figyelek az aktuális trendekre is. Több hazai íróval volt már közös együttműködésem, melynek során regényeikhez készült gyertya és illatviasz is, melyeket webshopunkban meg tudnak vásárolni az érdeklődő olvasók.

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Mely termékek kaptak még helyet a kínálatodban a gyertyák mellett?

A gyertyák és illatviaszok mellett egyéb termékekkel is foglalkozom. Többek között megtalálhatóak kínálatomban könyvjelzők (fém-, mágneses- és papír könyvjelzők egyaránt), vászontáskák, füstölők, füstölő tartók és ásvány termékek, pl. karkötők, marokkövek, tornyok, telepek és ásvány konfettik is. A kínálatban limitált boxokkal is lehet találkozni, illetve karácsony előtt adventi kalendárium is kapható volt, mely nagy sikert aratott a vásárlók körében. Magyarországon elsőként nálunk kapható a Crystal mining nevet viselő ásvány bányász szett. 

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Egyedi kérések alapján is alkotsz?

Igen, egyedi rendeléseket is fogadok. Már 1-2 darabos egyedi rendelést is készítek, de nagyobb tételben is tudnak rendelni az ügyfelek, esküvői köszönőajándéknak például. Gyertyát és illaviaszt is egyaránt készítek egyedi elképzelés alapján is.

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondolsz vissza a legszívesebben?

Minden visszajelzésnek teljes szívemből örülök. Nap mint nap kapok fotókat vásárlóktól, hogy éppen a termékeimet használják, ez leírhatatlanul jó érzés. Sőt, egyszer egy „lesifotót” is kaptam egy kedves barátomtól, hogy valaki éppen egy Boszi gyertyaműhelyes táskával utazik a buszon. 

Fotó: Boszi Gyertyaműhely

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Rengeteg tervem van a jövőre nézve. Nagyon sok új termék és új termékkategória van készülőben, viszont ezeket egyelőre szeretném titokban tartani, legyen meglepetés.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást