Inspiráló őszi teendők a jobb hangulatért

Inspiráló őszi teendők a jobb hangulatért

Címlap / Stílus / Inspiráló őszi teendők a jobb hangulatért

Ősszel sok embert kerülget a depresszió, de legalábbis a rosszkedv garantáltan. Már csak elvétve süt a nap, amikor reggel felhúzzuk a redőnyt, nyirkos, ködös az időjárás, sokat esik, nem beszélve a hidegről és a korai sötétedésről… Szerencsére nem kell, hogy az ősz tartósan rányomja a bélyegét a hangulatodra!

Edzés ősszel is

Ősszel sokan leeresztenek, abbahagyják az edzést, gondolván, hogy a bikiniszezont jóval magunk mögött hagytuk, ráadásul a ruhák is egyre vastagabbak, hosszabbak, így több testfelületet takarnak.

Nem kell ennek feltétlenül idén is így lennie, hiszen hiába próbálunk a tényen ferdíteni, igazán nagy változást akkor érhetünk el, ha már ősszel-télen nekilátunk a sportolásnak.

Könnyebb a meleg szezonban elkezdett menetrendet folytatni, mint hosszabb kihagyással újra nekilátni – már csak ezért is érdemes ősszel sportolni.

Amennyiben idáig kint sportoltál, de nem bírod a hideget, válts benti mozgásformára: futópadra, konditeremre, közös aerobicra, táncra, vagy akár otthoni tornára, így el sem kell hagynod a lakásod melegét (csak amíg a megérdemelt szaunázást igénybe veszed).

Új receptek kipróbálása

Amennyiben ügyelsz a megfelelő mozgásmennyiségre, mindennemű bűntudat nélkül kísérletezgetsz újabb és újabb receptekkel, természetesen kizárólag szezonális alapanyagok bevonásával.

Ősszel olyan csodás gyümölcsök és zöldségek kínálkoznak igen kedvező áron, amik az év más szakaszában egyáltalán nem kaphatóak, de legalábbis garantáltan nem ínycsiklandóak. 

Sütőtök krémleves, szilvás pite, szőlőszirup, vagy éppen almával töltött kacsacomb? Az internet tele van finomabbnál finomabb receptekkel, amikre éppúgy tekinthetsz betartandó szentírásként, mint inspirációként…

Még jobb lesz a kedved, ha a finom végeredményt van kivel megosztanod. Meghívhatod a barátnőidet egy délutáni csevejre, de akár a kedvesedet is meglepheted egy romantikus vacsorával.

Hangulatos dekorálás

Ősszel mindenképpen inspirálóan hathat ránk, hogy a nyárhoz képest hatalmas mennyiségű dekoráció-alapanyagra tehetünk szert.

Természetesen a meleg hónapokban is gyűjtögethettünk kagylókat, kavicsokat, de ősszel egészen más színvilággal és jelképekkel örvendeztethetjük meg magunkat.

Ideje lecserélni az unalmas kárpitokat, terítőket és minél több helyre hangulatos őszi dekorációs elemeket állítani. Ezek nem csupán akkor okoznak örömet, amikor készülnek, hanem akkor is, amikor rájuk pillantunk, úgyhogy mindenképpen ildomos rájuk időt szakítani. 

Emellett igazán lelkesítő tud lenni az is, ha összegyűjtöd a nyáron készült fényképeket, előhívatod őket, majd egy kedves albumba rendezed, amit az unalmas őszi estéken bármikor átlapozhatsz.

Készülődés az ajándékozásra

Az ősz beköszönte egyúttal azt is jelenti, hogy nyakunkon a karácsony, ami sokak számára az év egyik legcsodásabb időszaka.

Az biztos, hogy ahányan várják az ünnepeket, legalább annyian aggódnak az ajándékozás miatt. Mindenki szeretné megtalálni a tökéletes meglepetést, amit elbűvölő csomagolásban adhat át, de az év végi hajrában egyre kisebb az esély arra, hogy mindez megvalósul.

Idén vedd át az irányítást, halld meg, szeretteid mire vágynak! Mindenki elejt időnként egy-egy megjegyzést, ami azonnal fel is kerülhet a listádra.

Ha már ősszel nekilátsz a keresgélésnek, nem csupán időben elkészülhetsz, hanem pénztárcabarát módon lephetsz meg mindenkit – hovatovább el is kezdhetsz spórolni, elvégre a szezon végén minden félretett forint jól jön.

Tervezd meg a jövődet!

Az ősz a tervezgetések időszaka, s nem csupán a karácsonyi ajándékokat illetően. Keresve sem találnál jobb alkalmat a filozofálásra, mint amit egy borongós este kínálhat.

Öltsd magadra a legkényelmesebb ruhádat, vedd elő a legpuhább plédedet és készítsd el a kedvenc forró italodat. Ezután ülj bele a kényelmes foteledbe egy tollal és egy papírral, majd kezdj el tervezgetni, számolgatni. 

Pontosan végigvezetheted, mennyit keresel, az összes szükséges kiadás mellett mekkora összeg marad a zsebedben. Kitalálhatod, jövőre hol szeretnél nyaralni, s ehhez mennyit kell félretennetek a hátralévő hónapok alatt.

Kereshetsz az interneten számodra szimpatikus edzéstervet, de azt is átgondolhatod, milyen képzésen kellene részt venned az előrelépés érdekében… 

Inspiráló időtöltés ősszel is

Attól, hogy az időjárás nem a legkedvezőbb a hangulatunkra nézve, még nem kell feltétlenül minden élvezetes programról lemondanunk.

Példának okáért a hideg hónapokban ugrásszerűen megnő a benti rendezvények, koncertek, előadások, kiállítások száma, hiszen a szervezők tudják, hogy ilyentájt főként erre van igény.

Ezeket a lehetőségeket butaság lenne kihagyni, elvégre lehet, hogy elsőre nem tűnik olyan izgalmasnak a program, mégis az egyik legélvezetesebb inger lesz, ami az elmúlt hetekben ért.

Ezen felül persze nem érdemes kihagyni azokat az alkalmakat sem, amik valóban érdekelnek, hiszen csodás őszi program lehet egy kávézással, teázással egybekötött múzeumlátogatás, vagy éppen egy romantikus vacsora a kedvenc színházi előadásod után.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást