Dekor / Otthon

10 inspiráló külföldi oldal, ha imádod a lakberendezést 

10 inspiráló külföldi oldal, ha imádod a lakberendezést 

Két házat is felújítottunk az elmúlt években, ezért állandóan a lakberendezési magazinokat, portálokat bújtam az ötletek után. Most már kevesebb időm és okom van ilyen weboldalakat nézegetni, de még mindig szívesen inspirálódom rajtuk, hiszen egy otthonon folyton lehet fejleszteni, tökéletesíteni. De milyen külföldi oldalakon érdemes böngészned, ha izgalmas és látványos megoldások után kutakodsz?

Houzz

A Houzz egy rendkívül összetett és sokoldalú lakberendezési magazin, ami minden igénynek megfelel a böngészés, inspirálódás során. A hasznos cikkek mellett találsz itt egy olyan keresőt, amit számos módon szűrhetsz: színek, típusok, de még ár szerint is kereshetsz. A szakértői fotóknál találsz bevásárlólistát, de a webshopban külön is böngészhetsz. Hab a tortán, hogy ha regisztrálsz, mindent elmenthetsz, és a személyre szabott kedvenceidhez is hozzáadhatod a kedvenc inspirációidat. 

Lonny

A Lonny kedves, blogszerű elrendezésének köszönhetően azonnal megragadja a figyelmünket – és jó időre az oldalon is tartja mindazokat, akiknek szenvedélye a lakberendezés. Kategóriákra lebontva keresgélhetsz: nézegethetsz csak fotókat a galériákban, olvashatsz cikkeket aktualitásokról, de DIY projekteket és hasznos tippeket is bőséggel találsz. 

Furniture Fashion

A Furniture Fashion weboldalán ugyancsak kategóriákra lebontva keresgélhetsz: megtalálod a kínálatban a háló- és fürdőszobákat, az étkezőket, nappalikat, de a konyha, az iroda, a gyerekszoba sőt, a kültéri megoldások sem maradhatnak ki a sorból. Azokra is gondoltak a szerkesztők, akik imádják a rendszerezést, ugyanis külön kategória készült a készen vásárolható és a saját kezűleg elkészíthető rendszerezési praktikák számára. 

Living at Home

A német nyelvtudással rendelkezők díjazni fogják ezt a portált, ugyanis a becsapós nevével ellentétben a Living at Home nem egy angol weboldal. Akár otthonosan mozogsz német nyelvterületen, akár nem, a képek miatt érdemes szétnézni a portálon. Számos részletes kategória vár tartalmas leírásokkal és látványos fotókkal. A lakberendezésen túl az oldal foglalkozik a kertészkedéssel, dekorációk készítésével sőt, még egy receptes rész is helyet kapott. 

Southern Living

A Southern Living is egy összetettebb oldal, nem kizárólag a lakberendezésre koncentrál, de az adja meg a portál alapját. Részletes felület jutott az otthon-kert kategóriának, ahol előtte-utána fotók, külső és belső építészeti remekek között böngészhetsz. Külön öröm, hogy kategóriákra bontva kutakodhatsz az ünnepi alkalmak között is, amiket receptekkel, ötletekkel és dekorációs megoldásokkal töltöttek meg a szerkesztők.

Apartment Therapy

Ha egy jól áttekinthető, részletes és sokoldalú lakberendezési magazinra vágysz, akkor az Apartment Therapy valóban neked való. Böngészhetsz stílusok, helyiségek, lokációk, vagy éppen otthon-típusok szerint, de választ kaphatsz arra, hogyan kell tökéletesen takarítani, rendszerezni, virágokat ültetni, vagy miként alakíthatsz ki a házi kedvenceidnek tökéletes részleget az otthonodban.

Tatertots and Jello

Nem könnyű megjegyezni ennek a blognak a nevét, de megéri – főleg akkor, ha kedveled a különleges kollázsokat, az egyedi ötleteket és előnyben részesíted a vidéki stílust. A blog tulajdonosa Jen, aki boldog feleség, egy kisgyermek édesanyja, és mellette imádja a kreatív projekteket. Elmondása szerint az a célja, hogy ötleteit megossza másokkal, egyfajta pozitív közeget teremtsen, és persze inspirálja, bátorítsa olvasóit arra, hogy próbálják egyedivé tenni otthonukat. 

Curbed

A Curbed modern, kissé férfiasnak ható megjelenése alaposan eltér az előbbi bloghoz képest, és ennek megfelelően egészen más igényeket szolgál ki. Ez az oldal inkább akkor való neked, ha nagyban vizsgálnád a lakberendezési irányzatokat, trendeket és szeretnél mindig naprakész lenni a legfrissebb az aktualitásokat illetően. A Curbed az érdekes cikkek és témák mellett az igazán nagyszabású, egyedi és gyakran méregdrága otthonokba enged bepillantást.

The Inspired Room

Csodaszép weboldalra téved az, aki felkeresi a The Inspired Room-ot, ugyanis egészen magazinszerű a látvány – kedvünk támad lapozni, kézbe kapni az egészet. Erről nem csak a különleges elrendezés, hanem a gyönyörű és inspiráló fotók is gondoskodnak. Melissa, a blog szerzője már nem ma kezdte a szakmát, első bejegyzései 2007-ből származnak. Ez idő alatt – az izgalmas cikkek mellett – több könyvet is írt. Mottója szerint, „ha szeretjük az otthonunkat, az inspirálja az életünket”: ez a felfogás tükröződik a portálon, ahol még Melissa házában is tehetsz egy virtuális túrát. 

Home and Garden

A Home and Garden blogon inspirációkat és tanácsokat zsebelhetsz be mindazzal kapcsolatosan, amire csak szükséged lehet az otthonodban. Találsz itt tippeket a kert kialakítását illetően éppúgy, mint praktikákat az otthonod fenntartásához, dekorálásához. Tele van a portál egyszerű, DIY ötletekkel és részletes leírásokkal, ezért leginkább akkor való neked a böngészése, ha kedveled a saját kezűleg elkészíthető, kreatív projekteket. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást