Egészség / Életmód / Hírek

Influenza vagy koronavírus? Ezek a legfontosabb különbségek

Influenza vagy koronavírus? Ezek a legfontosabb különbségek

Ha elkapod valakitől az influenzát, 1-4 napon belül megérzed, hogy valami nem stimmel veled. Belázasodsz, és ágynak esel, általában elég hirtelen. A koronavírusnál viszont ez több időbe telik, így nem véletlen, hogy korábban 2 hétig, most pedig 10 napig kell valakinek karanténban lennie, hogy a megfertőződés esélyét kizárják.

Általánosságban 5 nap alatt jelentkeznek a covid-19 esetében a tünetek. Fokozatosan érzed magad egyre gyengébbnek, mígnem a láz és a többi kellemetlen tünet fel nem erősödik.

tommaso79/istockphoto.com

Egy egészséges felnőtt ember, aki elkapja az influenzát, a tünetek megjelenése előtt 1 nappal már fertőző lehet. A betegség lefolyásának végére viszont már nem lesz az. Ezzel szemben a koronavírust már a tünetek előtt 2 nappal is átadhatod másnak, ráadásul az első jelek után még 10 napig legalább fertőző marad a betegség.

Még akkor is, ha te már egyáltalán nem érzed magad betegnek, és a tünetek megszűntek, a pozitív teszt után 10 napig még könnyen lehet, hogy átadhatod másnak a betegséget.

Ezért ragaszkodnak az orvosok ahhoz, hogy a beteg két negatív tesztet mutasson be, hiszen csak ezzel tudják kizárni a továbbfertőzés esélyét.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást