5 étel és ital, ami bizonyítottan gyengíti az immunrendszered

5 étel és ital, ami bizonyítottan gyengíti az immunrendszered

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 5 étel és ital, ami bizonyítottan gyengíti az immunrendszered / 2. oldal

Az immunrendszerünk szempontjából nagyon is lényeges, hogy mit eszünk és mit iszunk, ahogy az alvás és a mozgás mértéke is mérvadó. Azonban azt kevesen tudják, hogy bizonyos ételekkel és italokkal nemhogy nem segítik a szervezetük ellenállóképességét, de sokkal inkább csökkentik azt. Ezeket most egy időre jobb, ha hanyagolod!

4/5 Minden, ami cukros

Először is szögezzük le: a cukrot nem kell teljes egészében kiiktatnod az étrendedből. A gond inkább ott kezdődik, ha túl sokat viszel be ebből a szervezetedbe üdítőitalokkal, desszertekkel, különböző csokoládékkal.

Már csak azért is, mert a cukor ideális környezetet teremt a testedben a baktériumoknak, gyorsabban tudnak növekedni, és nehezebben küzdi le őket az immunrendszered.

Ráadásul minél több a cukor a testedben, annál nehezebben jut el a C-vitamin a sejtekhez, amelyeknek szükségük lenne rá az ellenállóképesség erősítése végett.

Azt mondják, egy teljes detoxhoz 10 napot kellene kibírnod finomított cukor nélkül, hogy utána átállhass a természetes formában megtalálható cukorra, azaz a gyümölcsökre, és ne érezd úgy, hogy nagyon kívánod az édességeket.

5/5 Túl sok glutén

A glutént, akárcsak a búzát és az árpát, a testednek nem kis erőfeszítésébe telik megemészteni. Amikor a glutén bejut a szervezetedbe, az egyik alkotóeleme (a gliadin) különböző folyamatokat indít be a testedben, és megnöveli a zonulin szintedet.

Amikor ebből több lesz, mint kellene, a védelmi funkciók gyengülnek, és sajnos olyan káros, mérgező anyagok és egyéb veszélyes összetevők kerülhetnek a véráramodba, amelyek nem kívánt hatást váltanak ki az immunrendszeredből.

Ezáltal gyengébbnek érzed magad, kimerültté válsz, és rossz lesz a közérzeted – ráadásul ez nem csak azoknál igaz, akik érzékenyek rá! Ha túl sok glutént eszel napi szinten, ne lepődj meg, ha gyengül az immunrendszered is.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»