Életmód / Táplálkozás

5 étel és ital, ami sajnos gyengíti az immunrendszered

5 étel és ital, ami sajnos gyengíti az immunrendszered

3/5 Alkoholos italok

Észrevetted már, hogy ha egy kicsit többet ittál a kelleténél, másnapra nagy valószínűséggel megbetegszel? Ez nem a képzeleted szüleménye – az alkoholnak rendkívül káros hatása van az immunrendszeredre!

Problémát okoz a T- és B-sejtek termelésében, valamint gyengíti a makrofágok funkcióit; mindkettőnek egyébként az lenne a feladata, hogy felvegye a küzdelmet a testedbe bejutó kórokozókkal.

Arról nem is beszélve, hogy az alkohol miatt sokkal rosszabbat és kevesebbet tudsz aludni, ami rendkívül káros a szervezeted ellenállóképességére nézve, hiszen nincs lehetősége a testednek regenerálódni.

Hiába passzol a vacsorához a bor, most inkább készítsd belőle fröccsöt, vagy mellőzd teljesen!

Zukordrazsé
istockphoto

4/5 Minden, ami cukros

Először is szögezzük le: a cukrot nem kell teljes egészében kiiktatnod az étrendedből. A gond inkább ott kezdődik, ha túl sokat viszel be ebből a szervezetedbe üdítőitalokkal, desszertekkel, különböző csokoládékkal.

Már csak azért is, mert a cukor ideális környezetet teremt a testedben a baktériumoknak, gyorsabban tudnak növekedni, és nehezebben küzdi le őket az immunrendszered.

Ráadásul minél több a cukor a testedben, annál nehezebben jut el a C-vitamin a sejtekhez, amelyeknek szükségük lenne rá az ellenállóképesség erősítése végett.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást