1/5 Gyorskaják és egyes készételek
Tudjuk jól, hogy a gyorskaják nem tesznek jót a szervezetünknek, de általában úgy vagyunk vele, hogy nagyjából hetente egyszer belefér.
Azonban szakértők úgy vélik, ha valaki rendszeresen fogyasztja ezeket a zsíros, egészségtelen ételeket, a testét is rengeteg káros hatásnak teszi ki vele.
Sőt, egyes kutatások szerint ha sokszor juttatsz be gyors kaját a szervezetedbe, annak hatására a tested szép lassan hozzászokik, átprogramozódik, majd a lehetséges veszélyforrásokkal szemben egészen máshogy reagál, mint kellene; ezáltal pedig nem biztosít kellő védelmet sem a betegségekkel szemben.
2/5 Nátrium-glutamát
A nátrium-glutamát (másnéven MSG vagy E621) egy olyan ízfokozó, ami a legtöbb ételt rendkívül finommá teszi, és bár konyhai idegméregként is nevezik, mégis sok élelmiszerben jelen van.
Ilyenek a fűszerkeverékek, készételek, ételízesítők egy része is, hiszen egyelőre az az álláspont, hogy egészséges étrend mellett kis mértékben fogyasztva nem okoz problémát.
A gond viszont ott kezdődik, hogy fogalmad sincs arról, az általad használt alapanyagok közül is sokban jelen van, és úgy fogyasztasz belőle többet a kelleténél, hogy észre sem veszed.
Ennek tünete lesz aztán a migrén, a hányinger, hasmenés, asztma, és az allergiás tünetek, amelyek mind gyengítenek az immunrendszereden. Nézz utána, hogy amit eszel, mit tartalmaz, hogy kiszűrd az étrendedből!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!