Arc / Stílus

Imádnivaló ötletek, amikkel feldobhatod a tusvonalat

Imádnivaló ötletek, amikkel feldobhatod a tusvonalat

A tusvonal örökérvényű, szinte lehetetlenség megunni! Mindegy, hogy az egy egyszerű fekete, egy színes vagy akár egy vastagabb vonal. Mindenki szereti ezzel feldobni a sminkjét, és variálni, az egyéniségéhez passzoló módon. Most mutatok pár igazán izgalmas variációt, amikbe remélem, te is beleszeretsz majd!

Tusvonal, duplán!

Ebben a cikkben nem a megszokott tusvonalakat mutatom meg neked, hanem az extrémebb változatokat, ezért ide kerül a dupla tusvonal is.

Ennek jellemzője, hogy két cica vége van, ami igazán mutatós és figyelemfelkeltő megoldás. Húzz meg egy normál vastagságú vonalat, majd e fölé egy pár milliméterrel vidd fel az úgynevezett cicavéget.

Ezzel a trükkel azonnal adhatsz egy csavart a hétköznapi tusvonalnak!

Bízd a színekre

Ha valami izgalmasabbra vágysz, mint a megszokott fekete tusvonal, akkor bátran kísérletezz azzal, hogy akár indigókékkel vagy zölddel húzod meg a vonalat.

Hidd el, ha ezt kipróbálod, garantáltan rád fog szegeződni a legtöbb pasi tekintete! A színes tusok általában folyékony kiszerelésben kaphatóak, és az ecsetük hegyes végű.

Ezeket ugyanúgy kell használni, mint a fekete színű társaikat, tehát nincs más dolgod, mint apró, szakaszos vonalakat húzni a szemed belső zugából kiindulva. Ahogy haladsz kifelé, úgy vastagodjon a vonalad.

Vad megoldások

Ha valami vadabb öltözékkel készültél aznap estére a buliba, akkor sminkelj hozzáillő tusvonalat is.

Ebben az esetben azt ajánlom, hogy maradj a megszokott fekete színnél, és amikor fested a tusvonalad, nyugodtan húzz kétszer olyan vastag vonalat, mint a megszokott.

A tusvonal végét ilyenkor teljesen elvékonyíthatod, de maradhat egy picit pufibb, tömöttebb is. 

Alsó-felső tusvonal

Ennél a tusvonal húzásnál az a csel, hogy nem csak felülre, hanem alulra is kerül egy fekete csík.

Arra kell figyelni, hogy az alsó vonalka ne legyen túl vastag, mert könnyen megeshet, hogy optikailag kisebbnek fog hatni a szemünk, mint amilyen valójában.

A szem külső csücskénél – ahol a tusvonalnak farkincái vannak – figyelj rá, hogy ne érjenek össze a végek.

Merj „kétszínű” lenni!

Na, ez a tusvonal típus aztán tényleg egyedi, hiszen kétféle színnel készül.

Kezdd el a fekete színnel a szem belső zugából, majd a negyedénél állj meg, és folytasd a műveletet egy neked tetsző színnel, amivel ugyancsak állj meg a szemed háromnegyedénél.

Az utolsó szakaszban a tusvonalnak fecske végét a feketével fejezd be! A vastagsággal ennél a sminknél is érdemes kísérletezni, mert ha vastagabb verziót készítesz, még látványosabb lehet a végeredmény.

Azt pedig sose felejtsd el, hogy a tusvonal viselés is csak játék, amiben te szabod a határokat!

Nyugodtan próbálj ki többet is a most mutatott trükkök közül – így egyrészt a technikád is fejlődik majd, másrészt jó eséllyel kifejlesztesz majd egy olyan spéci megvalósítást, ami csak rád jellemző.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást