Otthon

Imádnivaló húsvéti DIY projektek: 5+1 húsvéti ajtódísz

Imádnivaló húsvéti DIY projektek: 5+1 húsvéti ajtódísz

Idén későn jött az igazi tél, de talán most már valóban örülhetünk a tavaszi napsugaraknak. Bár az időjárást nem befolyásolhatjuk, a hangulatunkat igen – és Húsvét is lesz, függetlenül attól, hogyan áll majd a hőmérő higanyszála. Te is ráhangolódtál már az ünnepi időszakra? Ideje, hogy ne csak az otthonodat díszítsd fel, hanem a bejárati ajtódra is nagyobb figyelmet fordíts. Mutatunk néhány kedves inspirációt!

Alapul nyusziforma

Természetesen a húsvéti időszak meghatározó formája a nyuszi, ezért akár sablonként is használhatod az ajtódíszed elkészítése során.

A boltokban vásárolhatsz fasablonokat, de akár egy vastagabb kartont is felhasználhatsz erre a célra.

Ha az alap megvan, már csak ízlésed szerint kell kidíszítened! Amellett, hogy kifestheted, készíthetsz a nyuszinak egy nagy masnit, de persze élővirágokkal is feldobhatod, ahogy neked tetszik.

Utóbbi több teret enged a kreativitásodnak, míg előbbi biztosítja, hogy a díszt úgy, ahogy van, jövőre is készen előveheted.

 

Nyusziforma másként

Ha méretesebb ajtódíszt szeretnél, akkor érdemes kipróbálnod ezt a lehetőséget. Két egyforma koszorúalapot rögzíts egymáshoz, majd készíts hozzájuk füleket!

Akkor lesz a legszebb az eredmény, ha az alap mindenhol ugyanolyan, ezért érdemes a koszorúkat is magadnak készítened, így a fülek is egységet képeznek majd.

Az illesztést takard el (és egyúttal dobd fel) élénk színű, lehetőleg vastagabb átmérőjű szalagokkal, és persze üdítő, tavaszi virágokkal!

Választhatsz művirágokat is, hiszen ezek sokkal tartósabbak, de ebben az esetben tényleg minőségi termékeket vegyél, különben nem lesz szép az összhatás.

 

Élethű dísz

Ha inkább az élethű, realisztikus megoldások híve vagy, ezt a díszt imádni fogod.

Egy koszorúalapra lesz szükséged, ami lehetőleg ágakból készüljön – ha nem túl masszív, vagy te készíted el, formázd kicsit tojás alakúra! Az alsó részét borítsd be mohával, majd ide ültesd a nyuszit, ami készülhet kerámiából, de akár természetes anyagokból is.

Ha a koszorú főszereplője a helyére került, ideje kidekorálnod a környezetét: virágokkal, tojásdíszekkel, de akár pillangókkal, tavaszi rovarokkal, bogarakkal is feldobhatod.

 

Egyszerű és letisztult

Ha nem igazán szereted a túlságosan feltűnő díszeket, akkor ezt az ajtódekorációt neked találták ki. A lehető legszolidabb változatban is elkészítheted, ezért a modern otthonokhoz is garantáltan passzolni fog.

Egy szalmából készült koszorúalapot vonj be fonállal, a közepére ültess egy fehér kartonból kivágott nyuszit. Ezután anyagból, selyemszalagból készített virágokkal díszítsd a koszorút!

Természetesen bármilyen technikát bevethetsz, akár harisnyavirágokat is készíthetsz, a lényeg, hogy letisztult formákkal és pasztellszínekkel dolgozz.

 

Tojásfészek

Természetesen nem csak a nyusziformákat felhasználva díszítheted az ajtódat, bármilyen virágos dekoráció megfelel a célra, és persze a tojásokat is érdemes felhasználod. Jó példa utóbbira ez az ajtókoszorú gyanánt készült tojásfészek.

Ha nem kapsz ilyen alapot, akkor te is elkészítheted, de szükséged lesz némi kézügyességre, és az ágak mellett masszív drótokra is.

Azonban elegendő egyszer elkészítened ezt a szép alapot, később sokoldalúan felhasználhatod majd.

A „zsebet” tömd ki mohával, tegyél bele festett tojásokat, és persze a felső részt is emeld ki masnival, virágokkal.

 

+1: Friss virág

Végül, de nem utolsó sorban, akár friss, vágott virággal is díszítheted az ajtódat, mégpedig tartós változatban.

Ehhez csak annyi dolgod van, hogy egy vízálló edényt, vagy tárgyat (pl. vödröt, kaspót, vagy akár gumicsizmát) rögzítesz az ajtóra, teszel bele egy kevés vizet, majd ebbe kerülnek a friss, vágott virágok. Akár cserepes növényt is ültethetsz a tartóba, így nem kell olyan sűrűn cserélgetned a virágokat.

Amire ügyelj, hogy ezzel a dekorációval nem túl jó ötlet erősen becsapni az ajtót, hiszen nem csak leeshet, hanem az ajtót is megsértheti.

Ha azonban elővigyázatosak vagytok, különleges és csodaszép díszre tehettek szert.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást