Így éld túl a nyári forróságot

Így éld túl a nyári forróságot

Címlap / Otthon / Háztartás / Így éld túl a nyári forróságot

Ki korán kel, szabad klímaszerelőt lel

Nem lehet elég korán kezdeni, tartja a mondás. A klímavásárlással sincs ez másképp. Sokaknak csak akkor jut eszébe, ha már megérkeztek a meleg napok, pedig ilyenkor szinte lehetetlen olyan szakembert találni, akinek van még szabad időpont a naptárában.

„Annak érdekében, hogy a hőségben a hűvös lakásból élvezhessük a nyarat, már most érdemes megvásárolni a légkondicionáló berendezést.” – állítja Albert Csaba, az Energia Háza webshop tulajdonosa. „Ajánlott továbbá olyan helyen beszerezni a terméket, ahol a bekötésben is tudnak segíteni. Webshopunkban nem csak a készüléket tudják megvásárolni, de szakembereink a kivitelezést is elvégzik.”

Monosoplit, multisplit, milyen split?

Klímavásárlás előtt az interneten böngészve rengeteg olyan kifejezést olvashatsz, amivel korábban még nem találkoztál. De ne hagyd, hogy ez kedved szegje! Segítünk tisztázni a leggyakoribb fogalmakat.
Split klíma, azaz osztott légkondi. Csupán annyit jelent, hogy két részből áll. Egy beltéri és egy kültéri egységből. Szinte az összes lakásban ezzel találkozhatsz. Ennek a kialakításnak köszönhetően szuper halk a működésük, és esztétikai a megjelenésük.

A monosplit egy beltéri és egy kültéri egységből álló szett. A multi split rendszernél egy kültéri egységre több beltéri egység csatlakoztatható és a beltéri egységek külön kezelhetőek. 
Inverteres klíma, a legenergiahatékonyabb. Míg a régi modellek úgy működtek, hogy nagy sebességben bekapcsolt a motor, lehűtötte a teret a kívánt hőfokra, majd kikapcsolt, addig az inverteres légkondik folyamatosan működtetik a motort alacsony teljesítményen, ezzel kímélve a pénztárcánkat. Ma már szinte minden berendezés inverteres kialakítású.

Az utolsó tanácsunk, mivel hosszú éveken keresztül kell hősiesen helyt állnia a hőséggel szemben, csakis minőségi klímát vásárolj! Bónusz tippként pedig eláruljuk, hogy a legtöbb légkondi meleg levegőt is képes fújni, ezért érdemes olyat választani, hogy a téli hideg napokon is hatékony segítséget tudjon nyújtani.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást