Így verik fel az „igazi” tejszínhabot: itt készült legelőször a krémes édesség

 Így verik fel az „igazi” tejszínhabot: itt készült legelőször a krémes édesség

Címlap / Életmód / Receptek /  Így verik fel az „igazi” tejszínhabot: itt készült legelőször a krémes édesség

A franciaországi Chantilly városának egyik mesébe illő kastélyában található a világ egyik legédesebb élvezetének jól őrzött receptje: a Chantilly krémé.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

A Chantilly krém receptje először egy 1750-ben megjelent francia szakácskönyvben tűnik fel, és egy Francesco Procopio dei Coltelli (1651-1727) nevű szicíliai fagylaltkészítővel hozható összefüggésbe.

A Chantilly krémet a „valódi tejszínhabként” is szokás emlegetni, és elkészítése, noha nem is különösebben bonyolult, azért nem is olyan egyszerű, mint kinyomni a flakonból a bolti habot. Rajongói szerint azonban bőven megéri a fáradozást!

Anna Chaplygina/istockphoto.com

Így készül a Chantilly krém:

Hozzávalók:

  • 25cl (1 csésze) hűtött, folyékony, legalább 30%-os (ideális esetben 35%-os) zsírtartalmú tejszín
  • 20 g porcukor
  • 15-20 csepp (¼ teáskanál) vaníliakivonat (vagy 1 nagy vaníliarúd kikapart belseje)

Elkészítés:

Fogj egy közepes méretű rozsdamentes acél vagy edényt és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára vagy egy éjszakára.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!