A franciaországi Chantilly városának egyik mesébe illő kastélyában található a világ egyik legédesebb élvezetének jól őrzött receptje: a Chantilly krémé.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
A Chantilly krém receptje először egy 1750-ben megjelent francia szakácskönyvben tűnik fel, és egy Francesco Procopio dei Coltelli (1651-1727) nevű szicíliai fagylaltkészítővel hozható összefüggésbe.
A Chantilly krémet a „valódi tejszínhabként” is szokás emlegetni, és elkészítése, noha nem is különösebben bonyolult, azért nem is olyan egyszerű, mint kinyomni a flakonból a bolti habot. Rajongói szerint azonban bőven megéri a fáradozást!

Így készül a Chantilly krém:
Hozzávalók:
- 25cl (1 csésze) hűtött, folyékony, legalább 30%-os (ideális esetben 35%-os) zsírtartalmú tejszín
- 20 g porcukor
- 15-20 csepp (¼ teáskanál) vaníliakivonat (vagy 1 nagy vaníliarúd kikapart belseje)
Elkészítés:
Fogj egy közepes méretű rozsdamentes acél vagy edényt és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára vagy egy éjszakára.
A cikk folytatódik, lapozz!