Az idei tél kihagyhatatlan sikkes sapija

Az idei tél kihagyhatatlan sikkes sapija

Címlap / Stílus / Divat / Az idei tél kihagyhatatlan sikkes sapija

Utoljára kamaszkoromban viseltem svájci sapkát, ami arra enged következtetni, hogy jó ideje nem volt kifejezetten trendi ez a fazon – ez viszont már a múlt! Idén gyakorlatilag kihagyhatatlan alapdarabbá lépett elő a svájcisapka, ami ugyan nem állja meg a helyét az igazán hűvös és szeles napokon, de mint kiegészítő, izgalmas és feltűnő, és mindenekelőtt trendi választásnak bizonyul.

A svájci sapka nagyon sikkes és kifinomult megjelenést ad a viselőjének, ezért érdemes támaszkodnod rá akkor, ha szívesen veszel fel nőies, kifinomult szetteket. De nem csak azért fogod imádni ezt az alapdarabot, mert remekül illik az ilyen összeállításokhoz, hanem mert igazán kíméletes a frizurákhoz.

Ugyan a magasra fogott kontyokhoz és lófarkakhoz nem passzol, garantáltan nem nyomja le a gondosan megemelt hajtöveket, és nem teszi tönkre a hullámokat sem. Nem muszáj (sőt, nem is szabad), nagyon erősen ráhúznod a fejedre, így aztán nem is fog annyira melegíteni: a svájci sapkát nyugodtan magadon hagyhatod, amíg befutsz a boltba, vagy iszol egy kávét, nem fogsz izzadni alatta.

 

A merevebb fazon

A svájci sapka eredetét nehéz visszakövetni, az biztos, hogy szorosan összefonódik ez a fazon a barett sapkákkal (gyakran ezt az elnevezést használják mindkét fazonra). Egyértelmű különbség köztük mégis az, hogy a barett sapkának van egy jól elkülöníthető, merevebb része, ami kicsit katonásabb, feszesebb stílust képvisel. Így a barett sapka jobban illik a sportosabb, vagányabb összeállításokhoz, mint amilyen a műbőr skinny és a bakancs párosa. Ez a sapka csodásan passzol a trendibb, mintás egyberuhákhoz, az izgalmas harisnyákhoz és mindenhez, aminek egy kicsit rockos, fiatalos beütése van.

 

Van egy kényelmesebb fazonja is

A svájci sapka kényelmesebb fazonja egyértelműen lágyabb, nőiesebb megjelenésű, így jobban is illik azokhoz az összeállításokhoz, amik inkább ezt az irányvonalat képviselik. Ezt a sapkát már bátran felveheted a magas sarkú combcsizmákhoz, a műszőrmékhez, a pliszírozott szoknyákhoz és persze a pihe-puha, oversized pulóverekhez, leggingsekhez. Könnyedén elérhetsz a segítségével egyfajta „luxus-hatást”, ezzel az egyszerű kiegészítővel szert tehetsz a szexi, mégis kényelmes és egyedi megjelenésre. 

 

Felteszi a pontot

A svájci sapka természetesen arra is alkalmas, hogy általa tedd fel az i-re a pontot, avagy megkoronázd az egyébként is tökéletes megjelenésedet. Gyakorlatilag nincs olyan szett, amihez ne társíthatnád ezt a fazont: jó példa erre a hagyományos skinny és a szövetkabát párosa, de ez a sapka a merész, mégis sikkesen nőies szetteknek is csodálatos kiegészítője lehet. A svájci sapkát bátran felveheted a divatba visszagyűrűző bőszárú nadrágokhoz, de viselheted akár mintás ceruzaszoknya társaságában is.

 

Dobd fel egy kicsit!

Ugyan a merevebb fazonú barett sapkák inkább a vagány és rockos szettekhez passzolnak igazán, vihetsz némi pajkosságot a klasszikus svájci sapkás összeállításokba is – mégpedig divatosan és fiatalosan! Remek lehetőség erre, ha nem egy teljesen hagyományos svájci sapkát vásárolsz, hanem olyat, amit valamivel megbolondítottak a tervezők. Idén gyakoriak a gyöngyberakásos darabok, de a kötött fazonokhoz valóban jól passzolnak a bojtos csúcsok is. Ezek egyaránt illenek a nőiesen játékos, és a fiatalosan merész szettekhez, úgyhogy egész nyugodtan beszerezhetsz belőlük néhányat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást