Az ideális szállás 6 szempontja, kisgyerekes családoknak

Az ideális szállás 6 szempontja, kisgyerekes családoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Az ideális szállás 6 szempontja, kisgyerekes családoknak

Eljött a wellness időszakok ideje. Alapigazság, hogy ott érezzük jól magunkat, ahol a gyerek is jókedvű és jól szórakozik, ezért a mindenkinek ideális szállást is ennek függvényében érdemes kiválasztani.

Tér

Minél nagyobb a gyerek, annál nagyobb térre van szüksége a kellő mozgásigényének kielégítésére.
Ezért nem jó senkinek, ha egy szállodai szobában töltjük az idő nagy részét, sokkal inkább fogjuk jól érezni magunkat ott, ahol parkok, rétek, esetleg nagyobb játszóterek vannak a közvetlen közelben.

Felügyelet

Sok szálloda rendelkezik már gyerekfelügyeleti szolgáltatással. Ez azt jelenti, hogy vagy a szobában vigyáz valaki a gyerekre, vagy a szálloda játszóházában várják szakképzett pedagógusok a gyereket játékokkal, mozgási lehetőséggel.
Ha szeretnénk, hogy néhány órára kettesben is lehessünk a párunkkal, akkor érdemes ezt a lehetőséget kihasználni.

Medence

A vizet szinte minden gyerek szereti, ezért a szállás lefoglalása előtt tájékozódjunk arról, hogy rendelkezik-e ilyennel a szálloda. Fontos, hogy legyen gyerekmedence, vagy legalább egy kisebb pancsoló, ott ugyanis nem kell folyamatosan a kezünkben tartani a kisebb gyerekeket.
Kérdezzünk rá arra is, hogy milyen vízi játékok vannak, és csomagoljunk be néhányat a már megszokottakból is.

Játékok

Ha van otthon medencébe való játék, akkor azt vigyük magunkkal, de a gyerekbarát szállodákban általában komoly játékarzenál áll a gyerek vendégek rendelkezésére.
Minden kisgyerekes szülő tudja, hogy a gyerekeknek a más játéka a legérdekesebb, ezért az ilyen felszereltségű szálláshelyek választásával biztosra mehetünk.

Ételek

A megfelelő szállás kiválasztásánál fontos a rendelkezésre álló ételek megismerése is. Ha olyan apartmant bérelünk, amelyikben van konyha, az megoldja a problémát, illetve sok szállodában van gyerek menü, amit a legtöbb gyerek szeret.
Ételallergia esetén azonban érdeklődjünk előre a lehetőségeinkről és vigyünk néhány biztosan fogyasztható ételt is.

Esti nyugalom

Hiába a gyerekek körül forog a nyaralás, azért az is fontos, hogy mi szülők se holtfáradtan menjünk haza a nyaralási idő lejárta után. A gyerekek és a saját alvásunk nyugodtsága alapelvárás minden szállással szemben, ezért jó, ha olyan szálláshelyet választunk, amelyet más, kisgyermekes szülő ajánlott.
Az esti nyugalomra szüksége van a gyereknek, a szülőknek, sőt a szomszéd szobákban lakóknak egyaránt!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást