10 egyszerű, de hasznos lépése a tökéletes hűtőtakarításnak

10 egyszerű, de hasznos lépése a tökéletes hűtőtakarításnak

Címlap / Uncategorized @hu / 10 egyszerű, de hasznos lépése a tökéletes hűtőtakarításnak

Konyhánk tisztán tartása nemcsak általános jóérzetünk aspektusából fontos, hanem a különböző baktériumok és kórokozók kiirtásának szempontjából is. Ezért ne csak csak a mosogatásra, ételcsomagolásra, pulttakarításra fordítsunk kiemelt figyelmet, hanem igyekezzünk konyhánk egyes eszközeit is mindig tisztán tartani – például a hűtőt.

A hűtőszekrény központi eleme a konyhai létnek, mert minden romlandó ételt gyakorlatilag ebben tárolunk. Mivel a különböző élelmiszerek közvetlen módon érintkeznek a hűtő polcaival, tárolórekeszeivel és oldalsó tartóival, nagyon fontos, hogy mindig tiszta legyen a hűtő belseje. Nemcsak azért, hogy kinyitva a hűtőt, kellemes látvány fogadjon, hanem azért, hogy ételeink megőrizzék frissességüket és romlandóságukat.

Nincs is ugyanis rosszabb annál, mint amikor ide-oda tologatja az ember a hűtőben a különböző árucikkeket, mert a polcok esetleg ragadnak valamilyen kiömlött folyadéktól, a hűtő oldalára ráragadt valamilyen ételmaradék, vagy a zöldségtárolóban éktelenkedő penészes paradicsom arra enged következtetni, hogy már egy jó ideje nem takarítottuk ki a hűtőszekrényt.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/10
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!