Húsvéti tojásdíszítő tippek temperával

Húsvéti tojásdíszítő tippek temperával

Címlap / Otthon / Hobbi / Húsvéti tojásdíszítő tippek temperával

A húsvéti festett tojásokra gyönyörű mintákat pingálhatunk temperával vagy hobby festékkel. A következőkben erre adunk különleges díszítési ötleteket!

Pöttyözős minták

A tavasz vidám színeire festett tojásokra – sárga, zöld, világoskék, rózsaszín – fessünk apró fehér pöttyöket. Jól mutatnak a 3-as pötty-csoportok, mert apró virágokra emlékeztetnek. Egyszerű és nagyszerű díszítő módszer!

Színes virágok

Nagyon egyszerű elkészíteni ezeket a virágmintákat. Fessünk ötszirmú virágokat az alapszíntől eltérő árnyalatokban.

Modern csíkos minták

A vastag és vékony különböző színű csíkok festéséből különleges húsvéti tojásokat kapunk. Jól mutatnak a mustárzöld és sárga alapra festett fehér és zöld csíkok.

Spriccelt díszítés

A temperába mártott vastag ecsettel egyszerűen spricceld le a húsvéti tojásokat. A legjobb madártojásra emlékeztető díszítéseket úgy kaphatod, ha fehér, barna és világoskék tojásokat spricceled le barna festékkel.

Romantikus minták

Az inda-szerűen felfutó mintákból, virágszirmokból és pettyekből csodálatos romantikus stílusú húsvéti tojásokat festhetünk.

Koncentrikus körök

A festett tojásokra pingáljunk eltérő színű temperával koncentrikus köröket, közéjük pedig fessünk pettyeket. Ezt a mintát a gyerekek is könnyűszerrel elkészíthetik.

„Szalagos” tojások

Szerezzünk be hobby boltból valamilyen fémszínű festéket (arany, ezüst vagy bronz). Az egyszínű festett tojásokra fessünk keresztben csíkokat, így kicsit úgy mutatnak majd a húsvéti tojások, mintha ragyogó szalagokkal lennének átkötve.

Aranyos minták

Fessünk halványsárga tojásokat, majd fessünk rá kedvünk szerinti aranyfestékkel mintákat.

Apró virágminták

Ehhez a tojásdíszítő tipphez nem szükséges befesteni alapszínre a tojásokat, a natúr barnás árnyalat tökéletesen megfelelő. Temperával és vékony ecsettel fessünk rügyező/virágzó ágakat. Nagyszerűen fognak mutatni az így díszített tojások a húsvéti asztalon!

Kedves margaréták

A festetlen tojásra pingált margaréták kedves mintái lehetnek a húsvéti tojásoknak!

Játékos csíkok

Az élénk színekre festett tojásokat díszíthetjük fehér gyűrűző mintákkal is.

Virágos rét

A fehér vagy halvány színűre festett tojásokra fessünk fedvünk szerinti virágokat. Egy színes lepkével, vagy a tojás aljától induló fűszálakkal még jobban feldobhatjuk a mintákat.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!