Húsvét: Juharszirupos-narancsos sonka

Húsvét: Juharszirupos-narancsos sonka

Címlap / Életmód / Receptek / Húsvét: Juharszirupos-narancsos sonka

Próbáld ki te is ezt a különleges juharszirupos receptet, mely húsvétra is ideális választás.

Hozzávalók:

– 1 darab kb. 4,5 kilós előre megfőzött füstölt sonka, a csontjával

– 2 kiskanál egész szegfűszeg

– 1/4 pohár Dijon-i mustár

– 1/2 pohár barna cukor

– 1/2 pohár juharszirup

– 1 1/2 pohár húsleves

– 2 evőkanál bourbon

– 1 narancs leve

– 1 evőkanál friss, felaprított kakukkfű

– 1 evőkanál friss narancshéj

– 1/4 kiskanál só

Elkészítés:

A sonka elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokra. A sonkát tisztítsd meg a bőrtől és a kövér részektől egy éles kés segítségével. Vagdosd be, és minden „vágásba” tűzdelj bele egy szegfűszeget, majd szórd meg barna cukorral. Egy 30-szor 40-es tepsibe öntsd bele a juharszirupot és a húslevest, majd tedd bele a sonkát. Süsd másfél órán keresztül, és legalább fél óránként locsold meg. Öntsd a sütőedénybe a bourbont, a narancslét és a add hozzá a kakukkfüvet is. Ezután süsd még fél órán keresztül, locsold is meg közben, majd vedd ki a sütőből.

A szósz elkészítése:
Szűrd le a sütőedényből a levet, add hozzá a narancshéjat és a sót és főzd körülbelül 10 percig. Tálald forrón a sonkával.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!