Próbáld ki te is ezt a különleges juharszirupos receptet, mely húsvétra is ideális választás.
Hozzávalók:
– 1 darab kb. 4,5 kilós előre megfőzött füstölt sonka, a csontjával
– 2 kiskanál egész szegfűszeg
– 1/4 pohár Dijon-i mustár
– 1/2 pohár barna cukor
– 1/2 pohár juharszirup
– 1 1/2 pohár húsleves
– 2 evőkanál bourbon
– 1 narancs leve
– 1 evőkanál friss, felaprított kakukkfű
– 1 evőkanál friss narancshéj
– 1/4 kiskanál só
Elkészítés:
A sonka elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokra. A sonkát tisztítsd meg a bőrtől és a kövér részektől egy éles kés segítségével. Vagdosd be, és minden „vágásba” tűzdelj bele egy szegfűszeget, majd szórd meg barna cukorral. Egy 30-szor 40-es tepsibe öntsd bele a juharszirupot és a húslevest, majd tedd bele a sonkát. Süsd másfél órán keresztül, és legalább fél óránként locsold meg. Öntsd a sütőedénybe a bourbont, a narancslét és a add hozzá a kakukkfüvet is. Ezután süsd még fél órán keresztül, locsold is meg közben, majd vedd ki a sütőből.
A szósz elkészítése:
Szűrd le a sütőedényből a levet, add hozzá a narancshéjat és a sót és főzd körülbelül 10 percig. Tálald forrón a sonkával.
Jó étvágyat kívánunk!