Avokádóban sült tojás

Az avokádó már önmagában is igazán finom, ha pedig tojással készítjük el, egyszerűen isteni lesz! A következő recepthez mindössze egy avokádót használunk fel, de természetesen bármekkora mennyiségben el lehet készíteni. Érdemes is, hiszen hamar elfogy!
Hozzávalók: 1 tk olívaolaj, 1 avokádó, 2 tojás, só, bors (opcionális)
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig verjük fel. Ha ízesítenénk, tegyünk bele egy kis sót, borsot. Ezután fogjuk az avokádót, vágjuk ketté és vegyük ki a magját. Serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, erre tegyük húsával lefelé a félbevágott avokádót, majd fél perc sütés után, miután aranyszínű lett a teteje, fordítsuk fel. A mélyedésbe öntsük bele a tojásfehérjét, fedjük le a serpenyőt és hagyjuk, hadd szilárduljon meg a tojás. Ha ez megtörtént, tegyük a fehérjére a sárgáját is és pár perc alatt süssük készre.
Hozzávalók: 1 tk olívaolaj, 1 avokádó, 2 tojás, só, bors (opcionális)
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig verjük fel. Ha ízesítenénk, tegyünk bele egy kis sót, borsot. Ezután fogjuk az avokádót, vágjuk ketté és vegyük ki a magját. Serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, erre tegyük húsával lefelé a félbevágott avokádót, majd fél perc sütés után, miután aranyszínű lett a teteje, fordítsuk fel. A mélyedésbe öntsük bele a tojásfehérjét, fedjük le a serpenyőt és hagyjuk, hadd szilárduljon meg a tojás. Ha ez megtörtént, tegyük a fehérjére a sárgáját is és pár perc alatt süssük készre.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!