3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársad

3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársad

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársad

Idegen helyen aludni mindig valamiféle bizarr nyugtalanságot kelt az emberben, pláne, ha tudja, hogy olyan helyen hajtja álomra a fejét, ahol előtte már nagyon sok ismeretlen megfordult, akik jó ég tudja, mi mindent műveltek… Talán ezért van, hogy a hotelekben kísértő szellemeknek olyan gazdag folklórja van. Sokan úgy tartják, hogy az alábbi szálláshelyeken például szinte biztosan összefutsz majd eggyel.

Omni Shoreham Hotel, Washington D.C., USA

Amikor az 1930-as években a gyönyörű washingtoni hotel megnyitotta szobáit a vendégek előtt, a 870-es számú lakosztályba egy pénzügyi tanácsadó, bizonyos Henry L. Doherty költözött be a családjával együtt. Ebben az időben természetes volt, hogy valaki nem csak egy-egy hétvégére, hanem akár életvitelszerűen is egy pazar hotelben marad a teljes családdal, sőt a szolgálókkal.

Valószínűleg így tettek Doherty-ék is, és bár arról nem szól a fáma, hogy pontosan mennyi időt töltöttek a hotelben, itt tartózkodásukat tragédiák sora kísérte: míg a 870-es ajtó lakói voltak, Doherty úr szolgálólánya, felesége és lánya is elhunyt.

Véletlen egybeesés? Kivételes szerencsétlenség? Talán… A választ már soha nem tudjuk meg, de annyi bizonyos, hogy Doherty távozása után a lakosztályt lezárták, és 50 éven keresztül nem is használta azt senki.

3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársadKép forrása: LarioTus/depositphotos.com

Végül a szobákat mégis felújították, modernizálták, és a 870-es lakosztály ma ismét fogadja a vendégeket, akár te is megszállhatsz itt, ha Washingtonban jársz, csupán annyit kell tenned, hogy foglaláskor jelzed, hogy a „kísértet lakosztályban” szeretnél megszállni. Ez ugyanis a hivatalos neve a szálló ezen részének, ahol a vendégek mozgó bútorokról, halk zörejekről, hűvös fuvallatokról és önmaguktól becsapódó ajtókról számolnak be.

The Shelbourne, Dublin, Írország

Az ír hotel személyzete nem csinál különösebben nagy ügyet a kísértetekből, akik szerintük itt tanyáznak, sőt úgy tűnik, egyszerűen csak tudomást vesznek róluk, de jelenlétüket nem verik nagy dobra. Hogy a dublini szálló mégis felkerült a kísértet-hotelek térképére, az többek között Lilly Collins színésznőnek köszönhető, aki saját bevallása szerint személyesen találkozott egy szellemmel, amikor a hotelben szállt meg, és ezt el is mesélte Jimmy Fallonnak esti beszélgetős műsorában.

Collins azt mondta, hogy éjjel egyszer csak kipattantak a szemei, kuncogást hallott, majd jeges borzongás futott végig a testén, aztán pedig becsapódó ajtók zaját hallotta.

Másnap, amikor erről beszámolt a személyzetnek, ők lazán közölték vele, hogy valószínűleg csak a kis Mary Masters szellemével találkozott, aki 1846-ban, hét évesen halt meg kolerában, és azóta szereti itt kísérteni a hotel lakóit.

Château de Brissac, Maine-et-Loire, Franciaország

Ha az ember egy több száz éves kastélyból lett hotelben száll meg, akkor két dologra számíthat: romantikára, vagy kísértetekre. Ebben a francia kastélyszállóban bármelyikből kijuthat, hiszen festői környezetben, zöld fák ölelésében fekszik, akár Csipkerózsika hotelje, de egy sötét titkot is őriz. A kastély falait állítólag egy kísértet járja, aki nem más, mint a La Dame Verte, azaz a Zöld Hölgy. A szerencsétlenül járt fiatal nőt állítólag a férje ölte meg a 15. században, amikor házasságtörésen kapta, azok pedig, akik látták őt, állítják: szemei és orra helyén csak rémisztő lyukak tátonganak az arcán. Vérfagyasztó élmény lehet összefutni vele a folyosón.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást