Egyéb

(H)őstermelők – Napi 1perces

(H)őstermelők – Napi 1perces

Minden tiszteletem az övék: nap, mint nap vért izzadva művelik a földjeiket – kapálnak, gyomlálnak, öntöznek, – féltő, óvó kezekkel gondozzák a növényeiket…

Minden tiszteletem az övék: nap, mint nap vért izzadva művelik a földjeiket – kapálnak, gyomlálnak, öntöznek, – féltő, óvó kezekkel gondozzák a növényeiket, hogy aztán igazi „kiskerti” íz bombával jelenjenek meg vele a helyi piacokon. Frissek, ropogósak, szinte már a látványuk beindítja a nyálelválasztást – vásárolnak is az emberek bőségesen a vegyszermentes vitaminforrásokból. 
Már ha vegyszermentesek, már ha saját kezűleg termeltek. 
Mert ezt – hiába a „Termőföldtől az asztalig ”- program hangzatos jelszava – nem ellenőrzi senki.
Így fordulhat elő, hogy van olyan őstermelő (?), aki éves szinten 35 mázsa répát, 20 mázsa petrezselymet, 180 mázsa burgonyát, 30 mázsa paradicsomot, 30 mázsa paprikát, 70 mázsa káposztát és ugyanannyi karfiolt, 2 mázsa babot, 1 mázsa mákot, – és még felsorolni is képtelenség mi mindent termel meg csekélyke – hivatalosan is bejegyzett – 600 négyszögöles kertjében. Adó és járulékmentes bevételre tesz szert azzal, hogy ártatlan ábrázattal elfelejtkezik a nyugtaadási kötelezettségéről, s újrafogalmazza a szakemberek szándékát „ A nagybani piactól az asztalig „”- elvét alkalmazza.

Minden tiszteletem az övék – mármint azoké, akik valóban saját kezükkel viszik véghez azt a csodát, amit növénytermesztésnek nevezünk.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást