Honnan tudhatod, hogy készen álltok az összeköltözésre?

Honnan tudhatod, hogy készen álltok az összeköltözésre?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Honnan tudhatod, hogy készen álltok az összeköltözésre?

Az összeköltözés egy nagy mérföldkő a párok életében, amelyet nem érdemes elsietni, és pláne nem szabad impulzív érzelmi döntésre alapozni. Hogy valóban megérett-e rá a kapcsolatotok, azt segít eldönteni az alábbi lista.

Nincs gondod vele, hogy csökken a privát szférád

Ha összeköltöztök, abba nem fér bele már a titkolózás, a rejtegetés, mert bármi, amit eddig privátnak gondoltál, sokkal inkább szem előtt lesz.

Ha ezt el tudod fogadni, akkor valószínűleg készen állsz arra, hogy megoszd valakivel az életedet.

 

Hasonló a napirendetek

Ha eltérő a munkarendetek, először jó ötletnek tűnhet az összeköltözés, gondolván, így több időt tudtok együtt tölteni, de ez akár oda is vezethet, hogy nem tudjátok kipihenni magatokat a másik miatt, és ez feszültség forrása lesz.

Így ha ilyen helyzetben vagy a pároddal, mindenképpen érdemes átgondolnotok, mikor jut majd időtök a pihenésre, és mikor az együttlétre.

 

Jól kijönni a rokonokkal

Ha eddig még nem is találkoztál a párod családjával, ha összeköltöztök, utána ez előbb-utóbb bekövetkezik.

Éppen ezért a legjobb, ha még egy ilyen döntés meghozása előtt megismered a rokonokat, hiszen nem árt, ha jól kijössz majd velük.

Ugyanez igaz a párodra is, hiszen ő is gyakrabban látja majd a te családodat.

A barátokkal is hasonló a helyzet, hiszen ha nem is feltétlenül jártok össze egymás társaságával, időnként valószínűleg találkoztok velük a lakásban.

 

A rossz szokások…

Horkol?

Nyitott szájjal alszik?

Nem zárja vissza a fogkrémet?

Nem árt, ha ismered, és elfogadod a párod rossz szokásait – akárcsak ő a tieidet –, mielőtt összeköltöznétek, hogy ne menjetek egymás idegeire már az első hetekben.

Ha azonban a rossz tulajdonságaival, furcsa szokásaival együtt fogadod el a másikat, valószínűleg a kapcsolatotok megérett erre a nagy lépésre is.

 

Tudtok egészségesen vitatkozni

A viták, veszekedések kikerülhetetlenek egy kapcsolatban, és nagyon fontos az összeköltözés előtt, hogy túl legyetek már néhány hajbakapáson, és ismerjétek a másik vitakultúráját.

Ha egy lakásban lesztek, ott nem lehet elfutni, elzárkózni egy veszekedés után, ezért fontos, hogy úgy tudjatok vitázni, hogy abból ne legyen indokolatlan sértődés.

 

Hasonló érdeklődés

Ha összeköltöztök, akkor nem árt, ha azért valamennyire hasonló az érdeklődési körötök.

Ez azért fontos, hogy ha hétvégén épp nem csináltok semmit, hanem otthon maradtok, akkor is találjatok közös időtöltést.

Ha a párodnak csak két-három olyan hobbija, kikapcsolódási módja van, ami rád is jellemző, az már bőven elegendő ehhez.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást