Honnan tudhatod, hogy a haverod beléd esett?

Honnan tudhatod, hogy a haverod beléd esett?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Honnan tudhatod, hogy a haverod beléd esett?

Nemcsak gyermekkorunkban alakítunk ki jó viszonyt a srácokkal, időnként ezek a barátságok felnőttkorunkban is megmaradnak. De mégis honnan tudhatod, ha a gyermekkori ismerősöd érzelmei megváltoztak, és immáron másként gondol rád, mint szimpla barátra?

Folyton veled tervez

Természetes dolog, hogy tervezünk a barátunkkal, ám ez legtöbbször a hétvégi bulira vagy egy közös kirándulásra vonatkozik. Ezzel szemben az, aki nem csak szimpla barátnak tart, sokszor évekre előre tervez veled.
Legyen szó egy közös nyaralásról, vagy éppen arról, hogy garantáltan lesz hol laknod, ha nem találsz új albérletet, ő mindenben számít a jelenlétedre. Ha beléd zúgott a barátod, magától értetődőnek tartja, hogy folyton veled tervez, s nem tudja elképzelni, hogy más helyettesíteni tudna, ha éppen nem érsz rá.

Társként viselkedik

Egy igazi jó barátra természetes módon számíthatsz, ő az, aki akár hajnalban is képes elrohanni hozzád, csak hogy megvigasztalhasson. A pasik azonban ritkán vevők az effajta gesztusokra, ők inkább reálisan látják a dolgokat és megpróbálják lerendezni az egészet azzal, hogy majd reggel átbeszélitek, hiszen akkor is ugyanekkora lesz a probléma, addig pedig kitartás.
Ha a te barátod már többet érez irántad, akkor garantáltan rohanni fog megvigasztalni, függetlenül attól, hogy mikor hívod, főleg, ha esetleg éppen arról van szó, hogy szakítottál az aktuális szerelmeddel.

Nem csajozik

Ha kizárható, hogy esetleg a férfiakat szereti, igencsak árulkodó jel lehet, ha nem csajozik. Persze akadnak olyan pasik, akik nehezebben teszik túl magukat egy kapcsolaton, mint az átlag, vagy esetleg félszegebbek, mint társaik, de sokszor az áll a háttérben, hogy titkon másba szerelmesek.
Ha az egyértelmű helyzeteket sem használja ki, sőt, sokkal inkább veled tart, semmint hogy végre elmenjen randizni azzal, aki már rég kiszemelte magának, akkor mindenképpen gondolhatsz rá, hogy esetleg te vagy imádatának tárgya.

Könnyű zavarba hozni

Nem kell, hogy feltétlenül te érdeklődj a magánélete iránt, az is elegendő, ha bárki más azzal nyüstölni, hogy „miért nem csajozott már be”. Amennyiben felcukkolja magát az ilyen és ehhez hasonló beszólásokon, minden bizonnyal sokkal mélyebben rejlő probléma van a háttérben, mint az, hogy szeret szingli lenni.
Nem biztos, hogy miattad viaskodik az érzelmeivel, lehet, hogy teljesen másról van szó, de ha feltűnően könnyen zavarba jön előtted, akkor az már több mint gyanús, elvégre a barátok azok, akik előtt semmit sem kell szégyellnünk.

Nem beszél az érzelmeiről

Ha általában sokkal inkább a te érzelmeid kerülnek a palettára, ő pedig hallgat a bensőbb titkairól, annak nem mindig csak az lehet az oka, hogy ő férfi, te pedig nő vagy, s ebből kifolyólag szívesebben tárgyalod ki az érzelmeidet.
Egy jó barátnak mindent el tudunk mondani, akkor is, ha a férfiak táborát erősíti, és ők is örömmel beszámolnak nekünk nőügyeikről, hiszen így könnyebben rá tudunk világítani az okokra, nézőpontokra.
Ezzel szemben a te barátod mélységesen hallgat arról, hogy mit érez, vagy legfeljebb kitalált egy fedő sztorit (pl. egy ezeréves csalódásról), amit már évek óta folyton ugyanúgy hajtogat.

Furcsa keresztkérdéseket tesz fel

Időnként mindenki, aki ilyen helyzetben van, rászánja magát, hogy kitálal. Ilyenkor jönnek a furcsa keresztkérdések az aktuális kapcsolatunkról, vagy, hogy hogyan és kivel képzeljük el a jövőnket, esetleg hiszünk-e abban, hogy szerelem után két ember jó kapcsolatban maradhat.
Ha a barátod ezeket a kérdéseket úgy teszi fel, hogy közben alig már rád nézni, esetleg gyorsan kihátrál, ha az ő szemszögéből nézve kedvezőtlen választ adsz, akkor minden bizonnyal többet akar tőled szimpla barátságnál.

Mit lehet tenni?

Sokszor a barátságból kialakuló szerelmek biztosabb talajon állnak, mint az „egyszerű” vágyból épített kapcsolatok, ugyanakkor nem túl gyakori az, hogy egy nő az egykori barátjára úgy tudjon tekinteni, mint szerelmének tárgya. Fordított esetben általában könnyebben működik a dolog, de természetesen ez nem aranyszabály.
Mindenesetre, ha észreveszed, hogy a barátod megváltozott, akkor érdemes beszélned vele erről az egészről, mert minden bizonnyal ő is nagyon meg fog könnyebbülni, ha végre választ kap, még akkor is, ha az esetleg nemleges.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást