Honnan tudhatod, hogy csak felejteni akar a segítségeddel?

Honnan tudhatod, hogy csak felejteni akar a segítségeddel?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Honnan tudhatod, hogy csak felejteni akar a segítségeddel?

Sajnos időről időre előfordul, hogy az ember lánya olyan férfiba botlik, akibe a legkevésbé sem szeretne. Az érzelmeket nehéz, vagy csaknem lehetetlen irányítani, és gyakran megesik, hogy az ideális jelöltről később hull le a lepel. Honnan tudhatod, hogy csak felejteni akar a kapcsolatban?

Állandóan téma az ex

Sosem egészséges, ha napirenden van az ex, ráadásul láthatóan heves érzelmeket vált ki a partnerből.

Bár az elején érdekes lehet számodra a sok-sok infó (az ember lánya szeretné felvértezni, kivel áll szemben), később egész biztosan zavarni fog, ha túl sokszor szóba kerül.

Ez nem is feltétlenül normális, főleg nem akkor, ha a partnered még mindig jól láthatóan hevesen kezeli a témát. Elfogadható esetben a természetes aggodalom és a jóindulat az, ami ilyenkor előtérbe kerül, feltéve, hogy normális viszonyuk volt.


Jogos a para? 7 jel, hogy nem kell aggódnod az exe miatt


Az ember nem akar rosszat annak, akivel adott esetben évekig együtt élt, számtalan közös élményt bezsebelt.

Ellenkező esetben két lehetőség állhat fenn: vagy már régen szakítania kellett volna, vagy még mindig szerelmes és nem lépett tovább.

Vele szakítottak

Nem aranyérvényű szabály, ugyanakkor intő jel, ha nem közös megegyezéssel szakítottak, hanem a partnerednek az ex kedves adta ki az útját.

Azért nem feltétlenül kell erre a tényre gyanakodnod, mert egyes férfiak egyszerűen nem hajlandóak szakítani, jóformán kivívják, hogy kipenderítsék őket a kapcsolatból.

Alapvetően kényelmesen, jól élnek, ha a kedves nem látja, akkor pedig úgy viselkednek, mintha nem lenne párjuk. Ez nyilván az érzelmek kihűlésére és az érdektelenségre vezethető vissza, ám nem feltétlenül lesz hasonlóképpen igaz a ti kapcsolatotokra.

Ugyanakkor nem árt ügyelned erre a tényre, és azt is mérd fel, mennyire bántja, hogy vele szakítottak. Csak az egója sérült, vagy úgy tűnik, sokkal mélyebben kell keresnie a probléma forrását?

Nem régen történt a szakítás

Ha alig telt el néhány nap, vagy hét a szakítás óta, és máris nyakig benne vagytok az új kapcsolatban, akkor az mindenképpen árulkodó jel lehet.

A valamirevaló kapcsolatokat meg kell gyászolni, le kell zárni, márpedig, ha nem voltak előzmények, akkor a néhány nap vajmi kevés a feldolgozásra.

Amennyiben a beszélgetések során nyilvánvalóvá válik számodra, hogy a szakítás hirtelen következett be, jóformán derült égből villámcsapásként érkezett, akkor sajnos esélyes, hogy a partnered ezt a sokkot általad kívánja feldolgozni.

Mindez nem feltétlenül tudatos döntés (sőt), de a legkevésbé sem szerencsés ilyen alapra építeni a viszonyt.

Rád nézve sajnálatod, de az ehhez hasonló szituációk vége gyakran az eredeti páros kibékülése. Külön-külön mindketten rájöttek, hogy együtt jobb, mint külön (legalábbis aktuálisan).

„Se veled se nélküled” volt az előző kapcsolata

Akadnak olyan párosok, akikben bár heves érzelmek élnek, egyszerűen képtelenek megfelelően együttműködni, valamilyen okból kifolyólag nem tudnak közösen sikeres kapcsolatot kialakítani.

Ennek az az eredménye, hogy néhány hónapig együtt élnek, majd szétmennek, őrült viták és hatalmas kibékülések között tengődnek. Lényegében nem lépnek egyről a kettőre, nem fejlődnek sehova, de mégsem tudnak elszakadni egymás mellől.

Nos, nagyon intő jel számodra, ha a partnered ilyen kapcsolatból érkezett. Nem csupán egyszer lehet kibékülni, visszatáncolni az előző kedveshez, vannak, akiknél ez már-már menetrendszerűen bekövetkezik.

Ha nem túl régen volt az előző szakítás, az semmiképpen sem szerencsés, de nem is garancia semmire: néha évek telnek el külön…

Mindent akar, vagy éppen semmit

Az előző példákhoz nagyon hasonló ez az intő jel is, ugyanakkor abban különbözik, hogy nem feltétlenül szükséges hozzá a friss szakítás.

Amikor a beszélgetések során szóba kerül az ex, könnyen lezártnak hiheted a történéseket, hiszen azok már jó pár hónappal ezelőtt voltak aktuálisak.

Azonban intő jel lehet a partner viselkedése: sajnos az sem jó, ha rohan, de az sem, ha csigalassúságban tesz meg minden lépést.

Előbbi arra enged következtetni, hogy menekül valami, valaki elől, minél előbb letudná az összeköltözést, házasságot, gyermekáldást, hogy bizonyíthasson.

Utóbbi pedig abból a szempontból veszélyes, hogy hiába vársz, évek múltán is azt veszed észre, hogy az időhúzásnak nincs eredménye, a partner még az előző kapcsolatát se zárta le, így a jelenlegiben sem tud továbblépni.

Láthatóan nem akarja lezárni a múltat

Végül, de nem utolsó sorban az egyik leginkább figyelemreméltó jel, ha úgy látod, a partnered egyáltalán nem akarja lezárni a múltat.

Mindmáig ugyanúgy üzenget, telefonál a volt kedvesnek, mintha misem történt volna, ráadásképpen az összes képe elérhető közelségben van. Facebookon alig-alig akarta levenni a kapcsolat címkéjüket, a közös fotókhoz pedig hozzá sem nyúlt.

Ha esetlegesen szólni mersz, akkor megsértődik és közli veled, hogy a volt barátnője bezzeg sosem féltékenykedett.

Természetesen a ló túloldalára sem kell átesni, nem kell jelenetet rendezni, ha összefutnak és váltanak pár mondatot, de nyilvánvalóan az sem tekinthető teljesen elfogadhatónak, ha félig még mindig együtt vannak.

Ha másért nem, akkor a partnerednek érted meg kell tennie a szükséges lépéseket, ami viszont már bizonyíték is lehet számodra.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást