Home office-ra kényszerültél? 5+1 ok, amiért így is boldog leszel, sőt!

Home office-ra kényszerültél? 5+1 ok, amiért így is boldog leszel, sőt!

Címlap / Életmód / Egészség / Home office-ra kényszerültél? 5+1 ok, amiért így is boldog leszel, sőt!

A koronavírus járvány sokakat otthoni munkára kényszerít, olyanokat is, akik eddig nem is gondoltak bele, hogy szívesen kipróbálnák a home office-t. Valahol érthető, hogy sokan idegenkednek tőle mert azt mondják,  szeretnék különválasztani a munkát és a magánéletet. Tény, hogy az otthoni munkavégzésnek is vannak hátrányai, például nehéz megállni, hogy unalmas táblázatokat bámuljunk, mikor egy karnyújtásnyira tőlünk ott csábít minket a kedvenc sorozatunk legújabb évada, azonban sokkal több az előnye, mint gondolnánk. Íme hat indok, amiért a home office egészen élvezetes lehet!

Nem kell korán kelned

Valaki koránkelő pacsirta, míg mások éjjeli bagoly típusok.

Valaki kora reggel érzi magát tettrekésznek és kreatívnak, egyesek pedig inkább este vannak tele energiával.

Kevés ember olyan szerencsés, hogy a munkahelyi beosztása tökéletesen idomul az életritmusához, de a home office erre tökéletes, hiszen akkor dolgozol, amikor akarsz.

Ha nagyon nem megy a munka, bármikor tarthatsz szünetet anélkü, hogy bárki megszólna ezért, ha pedig késő este jön meg kedv vagy az ihlet, akkor is le tudsz ülni alkotni a gép elé. 

Nincs egyenruha

Ha otthonról dolgozol, nem kell megfelelned semmilyen szigorú irodai dress code-nak. Elfelejtheted a kényelmetlen körömcipőt, a nejlonharisnyát és az ingeket, amiket állandóan vasalnod kell.

Csak beülsz egy kényelmes pulcsiban és egy melegítőben a gép elé és kész.

Sok időt spórolsz meg a szépen belőtt frizura és a smink elhagyásával is, sőt: akár uborkás pakolással az arcodon is ülhetsz a gép előtt. 

Nincs reggeli rohanás a dugóban

Akár autóval jársz be a munkahelyedre, akár tömegközlekedéssel, fogadjunk, hogy nem egy leányálom.

Autóval a dugóban ülünk és parkolóhelyre vadászunk, a buszon pedig együtt zötykölődünk hasonlóan enervált utastársainkkal.

Ha nem kell bemenned reggel az irodába, már kapásból kevesebb stresszel indul a napod és annyival több időd is van reggel kávézni vagy lustálkodni.

Nincsenek idegesítő kollégák

Bizonyára van olyan kollégád – vagy talán nem is csak egy – akinek már a puszta jelenléte is lehoz az életről. Ez lehet pletykás, vagy fontoskodó kolléganő, vagy egy olyan kolléga, akinek be nem áll a szája és sosem érdekli, ha éppen határidős munkád van, esetleg a felettesed aki az ebédidődet teszi pokollá azzal, hogy az „izgalmas” hétvégi élményeivel traktál. Ha egyedül dolgozol, nem tart fel és nem vonja el a figyelmed senki.

Kényelmes környezet

Otthon nem kell az íróasztal mellett görnyedned, ha kedved tartja, egy kényelmes fotelben, a kanapén fekve, vagy akár az ágyadban is dolgozhatsz.

Akár tornázhatsz is vagy nyújthatsz is a számítógép előtt, senki nem fog furcsán nézni rád.

Nincs vita a kollégákkal, hogy hány fokon menjen a légkondi és olyan zenét hallgathatsz, amilyen csak akarsz. 

Mindenre van idő

Munka közben kell szünetet tartani – minimum óránként – és otthon nem csak arra van lehetőséged, hogy csinálj magadnak egy kávét, hanem a házimunkával is haladhatsz, például betehetsz egy mosást, majd ha lejárt kiteregetheted.

Ebédet sem kell rendelned, hiszen főzhetsz is, ezzel még pénzt is spórolsz.

Ha felhív a barátnőd, büntetlenül csacsoghatsz vele és ha van háziállatod, ő is nagyon boldog lesz, hogy a gazdi egész nap vele van. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást