Hogyan öltözz a karácsonyi vacsorán?

Hogyan öltözz a karácsonyi vacsorán?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan öltözz a karácsonyi vacsorán?

Az ünnepi asztal mellett végre kötetlenül beszélgethetsz a szeretteiddel, és önfeledten élvezheted a finom ízeket. Ehhez azonban olyan öltözetre van szükség, ami egyszerre mutatós, stílusos és kényelmes.

Ne kínozd a lábfejed!

A kényelmes cipő a karácsonyi outfit egyik kulcsszereplője. Amennyiben olyan összejövetelre – például állófogadásra – vagy hivatalos, ahol álldogálva fogsz csevegni, esetleg esélyes egy kis séta, mindenképpen viselj olyan lábbelit, amiben nem csupán 20 percig bírod az iramot!
Ha nem kell kimenned a házból, egy díszített balerinacipő ideális megoldás. Figyelj rá, hogy ne szenteste viseld először az adott darabot!

Ne szorítsd a hasad!

Kerülj el minden olyan ruhadarabot, amely nyomást gyakorol a hasadra, a derekadra vagy a hátadra. Mivel bőségesen fogsz enni és inni, lényeges, hogy az emésztőszerveid zavartalanul tudjanak működni.
Márpedig egy szoros farmer vagy fűző ezt jóformán lehetetlenné teszi. Arról nem is beszélve, hogy a teljesen testhez tapadó összeállítás aligha fest előnyösen egy többfogásos vacsora elfogyasztása után.

Hátra a hajat!

Ne hagyd, hogy a hajad az arcodra, illetve a szád vagy a szemed közelébe lógjon. Sok időt töltesz majd az asztal melletti beszélgetéssel, s a rakoncátlan tincsek a csevegést és a táplálkozást is megnehezítik.
Ugye, nem szeretnéd maszatos kézzel kétpercenként arrébb hessegetni a hajad? Akkor válassz olyan praktikus hajviseletet, mint a konty, a copf vagy a lófarok!

Figyelj az ujjhosszra!

Ha sokan ültök majd az asztal körül, előfordulhat, hogy az óriási, puffos ujjak megnehezítik a melletted lévők dolgát. A túl hosszú szabással is meggyűlhet a bajod, hiszen könnyen összekoszolhatod.
A lehető legjobb, ha háromnegyedes vagy kicsivel csukló fölé érő hossz mellett döntesz. Étkezés előtt bátran hajtsd föl – ezzel a mozdulattal nincs semmi gond, maximum a könyökig feltűrés veszi ki magát furcsán.

Öltözz rétegesen!

Előre tudod, milyen hőmérséklet vár ott, ahová érkezel? Akkor is megeshet, hogy néhány fokkal hűvösebb lesz, aztán pedig – mivel többen tartózkodtok egy helyiségben – hamar fölmelegszik a levegő.
Éppen ezért a legcélszerűbb, ha a vékonyabb blúz plusz pulóver összeállítás mellett döntesz. Egy nyárias koktélruha még harisnyával sem jó a decemberi alkalomra!

Ne bonyolítsd túl!

A női magazinok gyakran tanácsolják, hogy próbaszettekkel és próbasminkekkel készülj a karácsonyra, mert akkor élesben jó eséllyel tökéletesen mutatsz majd.
Ezzel csupán egy probléma van, de az elég nagy: a makulátlanság teherként nehezedik rád, noha senki sem várja el tőled, hogy minden hajszálad egyformán álljon, vagy hogy éppen egy milliméter vastag legyen a tusvonal a szemhéjadon. Akkor fogsz sugárzóan kinézni, ha fesztelenül jól érzed magad a bőrödben, tehát le az irreális elvárásokkal!
Nem létezik egyetemes elvárás arra vonatkozóan, hogy mit illik viselni szenteste. Vannak családok, ahol öltönyben és kisestélyiben pompáznak az asztalnál, míg máshol melegítőben is kitűnően elvannak. Csak az számít, hogy együtt, békességben, szeretetben töltsétek el a szenteste óráit – s lehetőleg ne csupán azokat, hanem a többit is!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást