Hogyan öltözz divatosan szürkébe?

Hogyan öltözz divatosan szürkébe?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan öltözz divatosan szürkébe?

A szezon legalapvetőbb divatszíne egyértelműen a szürke, mindennemű válogatás nélkül is folyton szembejönnek velünk az ebből az árnyalatból készült ruhadarabok. De hogyan viselheted őket divatosan, és főleg úgy, hogy elkerüld az unalmas hatást?

Óriási pulcsik

A kötött pulcsik, kardigánok, poncsók idén minden formában hódítanak, és az egyik legklasszikusabb őszi viseletet jelentik.

A cicanadrághoz és bármilyen skinny farmerhez kiválóan passzolnak a szezonban divatos bokacsizmák, amiket bátran kombinálhatsz nagyméretű pulóverekkel. 

Ezek nem csupán divatos szettet takarnak, hiszen rendkívül meleg viseletet is jelentenek, mi több, igazán kényelmesek.

Pulóver: H&M, 6 990 Ft 
Nadrág: F&F, 6 000 Ft 
Bőr bokacsizma: CCC, 22 500 Ft 
Táska: Deichmann, 4 990 Ft
Karkötő: Accessorize, 2 400 Ft 

Szürke kabát

A borongósabb napokon már nem feltétlenül bizonyul elegendőnek a vastag pulcsi, bizony időnként jól jönnek az átmeneti kabátok.

Ha idén is beruházol egyre, akkor gondolkodás nélkül voksolhatsz a szürkére, hiszen ez egy olyan szín, amit garantáltan könnyedén beilleszthetsz a ruhatáradba

Semleges, így bármivel tudod ötvözni, s ha a kicsit a sötétebbek közül választasz, akkor még attól sem kell aggódnod, hogy túl könnyen beszennyeződik.

Kabát: Orsay, 16 500 Ft 
Nadrág: H&M, 5 990 Ft 
Felső: Esprit, 10 800 Ft 
Cipő: Deichmann, 6 990 Ft
Fülbevalók (4 pár): Accessorize, 2 400 Ft 

Jöhetnek a melegebb felsők

Bár a rövid ujjú topok területén is számos szürke ruhát találunk, érthető módon a szezonban előnyt élveznek a hosszú ujjú változtok.

E darabokra jellemző a leginkább a minta, vagy a díszítés, a többi szürke ruha inkább csak egy-két árnyalatra épít. 

A blúzok terén ugyancsak sok az egyhangú darab, de könnyen fogsz találni mintás, vagy éppen nyomott képekkel bíró változatokat.

Ezek szabástól függően könnyen passzolnak mind a sportos, kényelmes, mind a csinosabb viselethez, úgyhogy érdemes velük kísérletezni.

Felső: Esprit, 6 000 Ft 
Nadrág: Orsay, 12 000 Ft 
Kabát: Orsay, 15 000 Ft 
Bokacsizma: CCC, 9 990 Ft 
Fülbevaló: Accessorize, 2 400 Ft 

Szürke nadrágok

Öltözködésünk milyenségét jelentős mértékben meghatározza a választott nadrág, hiszen ez a darab mindig szem előtt van, nem lehet úgy elrejteni, mint egy felsőt, vagy egy kisebb kardigánt.

Éppen ezért nem árt gondosan kiválasztani a megfelelő szürke darabot, s figyelembe venni, hogy a világosabb, feltűnőbb változatok inkább a fiatalabb, karcsúbb hölgyeket mutatnak jól. 

Persze, azoknak sem kell szomorkodniuk, akik kicsit teltebbek vagy idősebbek, számukra készültek karcsúsító, sötétszürke darabok.

Nadrág: Esprit, 15 000 Ft 
Bokacsizma: H&M, 8 990 Ft 
Felső: s.Oliver, 12 000 Ft 
Táska: CCC, 9 490 Ft 
Nyaklánc: H&M, 1 290 Ft 
Fülbevaló: Accessorize, 2 400 Ft 

Szürke kiegészítők

Ahogy írtuk, a szürke a szezon divatszíne, ezért nem csupán az alapdarabok terén érdemes feltankolni belőle, jó, ha beszerezel könnyen kombinálható kiegészítőket is.

Vásárolhatsz szürke cipőt, sálat, sapkát, kesztyűt, táskát, harisnyát és persze bizsukat.

Éppúgy, ahogy a feketét, vagy a fehéret, a szürkét is bármilyen árnyalattal ötvözheted, ezért ezek a darabok nem egy évre, nem egy szezonra szólnak, a későbbiekben szintén megállják majd a helyüket.

Nadrág: s.Oliver, 30 000 Ft 
Felső: Esprit, 12 000 Ft 
Kabát: H&M, 12 990 Ft 
Sál: Esprit, 9 000 Ft 
Csizma: Deichmann, 7 990 Ft 
Fülbevaló: Accessorize, 4 800 Ft 
Táska: CCC, 7 990 Ft 

Mivel kombináld?

Bár a szürke semleges mivolta miatt változatosan kombinálható árnyalatnak számít, azért akadnak olyan színek, amikkel különösképpen harmonizál. Ilyen a fekete és a fehér, de kiemelkedő a türkiz, a rózsaszín és a lila is.

Remekekül illenek hozzá az idén divatos visszafogott pasztellszínek, de a jó érzékkel kiválasztott barnával is különleges hatást érhetsz el.

Idén egyébként divatos, ha tetőtől talpig szürkébe öltözöl, és meglátod, egyáltalán nem lesz unalmas az összhatás, ha különféle árnyalatokat boronálsz össze.

Nadrág: Orsay, 12 000 Ft 
Felső: Esprit, 12 000 Ft 
Bakancs: CCC, 22 500 Ft 
Táska: Accessorize, 12 000 Ft 
Sál: Esprit, 9 000 Ft 
Karkötő: Accessorize, 3 000 Ft 
Fülbevaló: Esprit, 3 000 Ft 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást