Hogyan ne fájjon a gyantázás?

Hogyan ne fájjon a gyantázás?

Címlap / Stílus / Test / Hogyan ne fájjon a gyantázás?

Talán a legrosszabb dolog, ami a téli hibernáló időszak után történik velünk, hogy arra ébredünk, megnövekedett testszőrzetünket nem mutogathatjuk publikusan.

Mióta a 70-es években divatba jött a szőrtelen bőr, a nők világszerte mindent megtesznek azért, hogy minnél bársonyosabb bőrük lehessen. A gyantázás szóra már önmagában összeszorul a fogunk, mindenki óckodik a fájdalmas procedúrától.

Sokan úgy vannak vele, hogy nem merik saját maguknak megrántani a gyantás tapaszt, viszont idejük ritkán engedi meg, hogy szalonokba futkározzanak, így marad a ciki testszőrzet. A következő trükkök segíteni fognak, hogy elviselhetőbb legyen számodra az otthoni gyantázás:

1. Időzítsd be jól
Tudtad, hogy nem mindegy a hónap milyen periódusában szőrtelenítesz? A nők ugyanis a ciklus időtartama alatt illetve előtte egy héttel, sokkal érzékenyebbek fizikálisan is. Ez köszönhető a hormonális változásoknak, az extra-vérellátásnak, és kényelmetlen közérzetnek. Tehát a legalkalmasabb időszak a ciklus utáni első két hét.

2. Ne félj
Ne légy gyerekes, amikor gyantázásról van szó. A fájdalmat tudni kell kezelni. Ha tudatában vagy annak, hogy nem nagy dolog, akkor nem fog fájni! Az első alkalmak kritikusabbak lehetnek, mert nem tudod mire számíthatsz. Amit egyedül tudnod kell, hogy egyes helyeken jobban fáj, mint máshol. Az intim szőrtelenítés fájdalmas, a hónalj úgyszintén…de a szőr eltávozása nem egy embertelen fájdalom, ki lehet bírni. Szokd meg, hogy valamilyen szintű fájdalmat fogsz érezni. Ha extra-érzékeny lennél, fél órával a szőrtelenítés előtt szedj be egy fájdalomcsillapítót.

3. Puhítsd fel a bőrt előtte
Ha puhább a bőr, a szőrszálak könnyebben távoznak, ezáltal a fájdalom is kisebb. Tehát időzítsd a gyantázást fürdőzés utánra.

4. A jegelés segít
A jegelés köztudottan csillapítja a fájdalmat, ezért gyantázás előtt és után jegeld a lábad. A mélyhűtőben levő fagyasztott zöldborsós zacsi is megteszi, de figyelned kell arra, hogy száraz legyen a bőrfelület, mielőtt a gyantát alkalmaznád.

5. Ne fogyassz alkoholt
A tévhitekkel ellentétben az alkohol nem csökkenti a fájdalmat. Hiába iszol meg egy-két pohár alkoholos italt, lehet, hogy könnyebben veszed a szituációt, de a fájdalmat erősebbnek fogod érezni.

6. Szőrbenövések
Kerüld a benőtt szőrszálakat, mert rettentően fájdalmasak lehetnek. Lecsökkentheted a bőr alá nőtt szőrszálak számát, ha rendszeresen alkalmazol bőrradírt.

7. Pirosodás ellen
Ha a lábad napokig ég a gyantázás után, akkor a bőr felső hámrétege sérült. Alkalmazz naponta háromszor egy 1 százalékos hidrokortizon krémet a piros felületre.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást