Életmód / Ezotéria

Hogyan befolyásolja életünket a Plútó, az átalakulások bolygója 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben a Naprendszer utolsó bolygója, a Plútó kerül sorra. Ez a különleges, távoli, aprócska bolygó sokkal inkább a nemzedékek, mint az egyének életére hat – ez egyúttal azt is jelenti, hogy nagyon erős, egyetemes hatással bír mindannyiunkra. Most eláruljuk, miért!

Az átalakulások bolygója

Az ok, amiért a Plútó elsősorban a generációkra, nem pedig egyénileg, az emberek életére hat, a Földtől való távolsága. Míg nekünk egy földi év kell ahhoz, hogy megkerüljük a Napot, a Plútónak ugyanehhez 248 év szükséges. Ez a bolygó átlagosan 20 évet tölt egy-egy csillagjegyben, tehát egy ember jó esetben is csak 4-5 váltást élhet meg. Éppen emiatt a Plútó malma lassan, de annál biztosabban őröl.

A Plútó az ókori mitológia és a jelenleg ismert asztrológia szerint is a tudatalattival van közvetlen összeköttetésben.

Többnyire fájdalmas megtapasztalások kapcsolhatóak hozzá, ezek a kihívások azonban jellemző módon személyiségünk pozitív átformálásához, fejlődéshez vezetnek – persze csak akkor, ha végigjárjuk az elénk tárt rögös utat.

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Plútó az árnyékvilág szerelmeseire, a Skorpiókra van kiemelt hatással, legkevésbé pedig a bizonyosságot és stabilitást kereső Bikákra hat.

Mit köszönhetünk még a Plútónak?

Kép forrása: zoomteam/Depositphotos.com

Az asztrológiában a Plútó a megsemmisítésre való törekvéseket jelképezi, de egyúttal segíti is a dolgok megreformálását, átalakítását. Ehhez óhatatlanul szükséges a kitartás, amit egyszerre a Plútó hosszú útja is jelképez.

A születési képletben azt a helyet jelöli, ahol egyedül maradunk, tehát nem számíthatunk mások segítségére, önállóan kell helytállnunk.

Negatív szög esetén a Plútó a születési képletben kicsinyességet, munkamániát, bizalmatlanságot, fanatizmust tartogathat számunkra, pozitív aspektus esetén viszont rendszeretetet, önfegyelmet, koncentrációs képességet, egyszerűséget kölcsönöz, és jó érzéket biztosít a pénzügyekhez.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

A Plútó munkássága az asztrológiában nagyon jól végigkövethető, és kiemelten érdekes. Amikor a Rák jegybe érkezett, előtérbe kerültek a családi nehézségek, ugyanis kitört az I. világháború. A következő jegyváltás során az Oroszlán jegybe lépett a Plútó, ekkor tört ki a II. világháború: önzés, hiúság, hatalomra vágyás – az Oroszlánok negatív tulajdonságai világszinten felerősödtek. A következő jegy a Szűz volt, az elemzés, analizálás nagymestere: meg is érkezett az ipari forradalom, az elektronikai ipar pedig gőzerővel fejlődött.

Olvastad már?  Amilyen az otthonod lenne, ha a csillagjegyed alapján rendeznéd be

Az 1960-as és 1980-as években aztán a szerelem-központú gondolkodás került előtérbe, elég, ha csak a szexuális forradalomra, a hippi korszak kiteljesedésére asszociálunk – bizony, ezt az időszakot a Mérlegek uralták. A soron következő jegy a Skorpió volt, ami vészterhes járványokat, egészségügyi gondokat hozott a világra (pl. AIDS), és ezt egy szintén súlyos állás, a Nyilas-Plútó követte a gerillaháborúkkal, terrorakciókkal, értékválsággal.

Jelenleg, egészen 2024-ig a Bak jegyben marad a Plútó, az elkövetkezendő időszak tehát alapvetően a kemény munkáról és az anyagi világ teljes újragondolásáról fog szólni.

Ha úgy érzed, neked is van mit megreformálnod ezen a téren, érdemes most változtatnod: csak lassan és tudatosan, de nagyon kitartóan, akárcsak egy Bak.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást