Hogyan befolyásolja életünket a Plútó, az átalakulások bolygója 2019-ben?

Hogyan befolyásolja életünket a Plútó, az átalakulások bolygója 2019-ben?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan befolyásolja életünket a Plútó, az átalakulások bolygója 2019-ben?

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben a Naprendszer utolsó bolygója, a Plútó kerül sorra. Ez a különleges, távoli, aprócska bolygó sokkal inkább a nemzedékek, mint az egyének életére hat – ez egyúttal azt is jelenti, hogy nagyon erős, egyetemes hatással bír mindannyiunkra. Most eláruljuk, miért!

Az átalakulások bolygója

Az ok, amiért a Plútó elsősorban a generációkra, nem pedig egyénileg, az emberek életére hat, a Földtől való távolsága. Míg nekünk egy földi év kell ahhoz, hogy megkerüljük a Napot, a Plútónak ugyanehhez 248 év szükséges. Ez a bolygó átlagosan 20 évet tölt egy-egy csillagjegyben, tehát egy ember jó esetben is csak 4-5 váltást élhet meg. Éppen emiatt a Plútó malma lassan, de annál biztosabban őröl.

A Plútó az ókori mitológia és a jelenleg ismert asztrológia szerint is a tudatalattival van közvetlen összeköttetésben.

Többnyire fájdalmas megtapasztalások kapcsolhatóak hozzá, ezek a kihívások azonban jellemző módon személyiségünk pozitív átformálásához, fejlődéshez vezetnek – persze csak akkor, ha végigjárjuk az elénk tárt rögös utat.

Kikre gyakorol nagy hatást?

A Plútó az árnyékvilág szerelmeseire, a Skorpiókra van kiemelt hatással, legkevésbé pedig a bizonyosságot és stabilitást kereső Bikákra hat.

Mit köszönhetünk még a Plútónak?

Kép forrása: zoomteam/Depositphotos.com

Az asztrológiában a Plútó a megsemmisítésre való törekvéseket jelképezi, de egyúttal segíti is a dolgok megreformálását, átalakítását. Ehhez óhatatlanul szükséges a kitartás, amit egyszerre a Plútó hosszú útja is jelképez.

A születési képletben azt a helyet jelöli, ahol egyedül maradunk, tehát nem számíthatunk mások segítségére, önállóan kell helytállnunk.

Negatív szög esetén a Plútó a születési képletben kicsinyességet, munkamániát, bizalmatlanságot, fanatizmust tartogathat számunkra, pozitív aspektus esetén viszont rendszeretetet, önfegyelmet, koncentrációs képességet, egyszerűséget kölcsönöz, és jó érzéket biztosít a pénzügyekhez.

Milyen hatásai érvényesülnek 2019-ben?

A Plútó munkássága az asztrológiában nagyon jól végigkövethető, és kiemelten érdekes.

Amikor a Rák jegybe érkezett, előtérbe kerültek a családi nehézségek, ugyanis kitört az I. világháború. A következő jegyváltás során az Oroszlán jegybe lépett a Plútó, ekkor tört ki a II. világháború: önzés, hiúság, hatalomra vágyás – az Oroszlánok negatív tulajdonságai világszinten felerősödtek. A következő jegy a Szűz volt, az elemzés, analizálás nagymestere: meg is érkezett az ipari forradalom, az elektronikai ipar pedig gőzerővel fejlődött.

Az 1960-as és 1980-as években aztán a szerelem-központú gondolkodás került előtérbe, elég, ha csak a szexuális forradalomra, a hippi korszak kiteljesedésére asszociálunk – bizony, ezt az időszakot a Mérlegek uralták. A soron következő jegy a Skorpió volt, ami vészterhes járványokat, egészségügyi gondokat hozott a világra (pl. AIDS), és ezt egy szintén súlyos állás, a Nyilas-Plútó követte a gerillaháborúkkal, terrorakciókkal, értékválsággal.

Jelenleg, egészen 2024-ig a Bak jegyben marad a Plútó, az elkövetkezendő időszak tehát alapvetően a kemény munkáról és az anyagi világ teljes újragondolásáról fog szólni.

Ha úgy érzed, neked is van mit megreformálnod ezen a téren, érdemes most változtatnod: csak lassan és tudatosan, de nagyon kitartóan, akárcsak egy Bak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást