5 mód, hogy új ruhák nélkül is divatos maradj – Tízezreket spórolhatsz!

5 mód, hogy új ruhák nélkül is divatos maradj – Tízezreket spórolhatsz!

Címlap / Stílus / Divat / 5 mód, hogy új ruhák nélkül is divatos maradj – Tízezreket spórolhatsz!

Nem túl környezettudatos dolog folyamatosan shoppingolni, és, lássuk be, a pénztárcádnak sem tesz túl jót, ha mást sem csinálsz, csak költöd a pénzt az új dolgokra. Persze divatosak mindannyian szeretnénk lenni, de ehhez nem kell minden héten vásárolni – az alábbi tippek segítenek, hogy felesleges vásárolgatás nélkül is tökéletes maradjon a ruhatárad.

Menj el szabóhoz!

Biztos, hogy a te szekrényeidben is van néhány olyan ruhadarab, ami ugyan jól néz ki, és lehet, hogy márkás is, de soha nem hordod, mert valamiért furán áll.

Ezen segíthet egy jó szabó, aki be tudja venni, ki tudja engedni azokat a ruhadarabokat, amiket ugyan szívesen viselnél, csak egyelőre nem tudsz.

Ha találsz valakit, aki minőségi munkát végez, el ne engedd – nagyon ritka az, ha valaki például a kényes anyagokkal is tud bánni.

Azokat a ruháidat is elviheted hozzá, amik ugyan jók, de rájuk férne egy kis igazítás – hidd el, óriási lesz a különbség.

 

Gondold át, mit mivel párosítasz!

Sokszor nem is új ruha, csak új megközelítés kell: ha belegondolsz, hogy mit mivel tudsz párosítani azokon a ruhadarabokon kívül, amikkel amúgy is szoktad, teljesen új hangulatot adhatsz egy-egy ruhádnak.

Ki mondta, hogy a kis fekete ruha nem lehet sportos, a zenekaros póló meg nem lehet elegáns?

Nézz körbe inspirációért, és legyen a határ a csillagos ég – a legmenőbb stylistok is úgyis attól olyan igazán jók, hogy zseniálisan képesek összepárosítani a legmerészebb darabokat.

 

Használd ki a kiegészítők erejét!

Bármilyen ruhadarabnak új stílust tudsz adni mindössze annyival, hogy jól választod meg a kiegészítőket, amiket felveszel hozzá.

Ha úgy érzed, hogy az ékszerekkel nem tudsz nagy hatást elérni, akkor próbálj sálakkal, kalapokkal, napszemüveggel trükközni!

Bármit le lehet vetkőztetni lazára, és fel lehet öltöztetni elegánsra, ha tudod, hogy mit mivel érdemes kombinálni.

 

Figyelj másra is, ne csak a ruháidra!

A hajaddal, a sminkeddel, a cipőddel, a táskáddal rengeteg mindent ki tudsz fejezni akkor is, ha a ruháid olyanok, mint régen, és nem vásároltál az utóbbi időben új cuccokat.

Teljesen máshogy áll egy elegáns ruha hosszú loknikkal, mint egy szoros, tarkóra fogott copffal, és tök más az is, ha kócos, „most keltem fel” külsővel veszel fel egy fehér inget, vagy ha teljesen üzletasszonyosan szögegyenesre kihúzott tincsekkel, vörös rúzzsal hordod.

 

Nézd át a régi cuccaid!

Mivel egyre gyorsabban változik a divat, és mindig visszanyúlunk a régi felé, könnyen lehet, hogy fiatalabb korod megunt göncei már megint divatosak.

Érdemes hazamenni a szüleidhez néha, és körbenézni a régi cuccaid között, vagy, ha szerencsés vagy, akár az ő ruháikat is elkérheted, a ’80-as évek ugyanis most megint nagyon trendi.

Ez egyfajta használtruha-piac, csak a saját darabjaidból, és ha vigyáztál rájuk az évek alatt, akkor biztosan meghálálják most, hogy a legjobb minőségben tudod őket újra hordani.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!