Egészség / Életmód / Lélek

5 biztos jel, hogy igazi alfa-nő vagy

5 biztos jel, hogy igazi alfa-nő vagy

Egy nő sok nehézségen és rossz kapcsolaton megy keresztül élete során. Illetve természetesen a férfiak is, de minket jobban megviselnek a szakítások, hiszen érzékenyebbek vagyunk.

Önbizalom-szintünk sem olyan magas, mint a férfiaké, akiket nem különösebben zavar egy kis sörhas, míg mi már egy kis súlyfelesleget is tragédiaként élünk meg. A férfiak nagy – talán túl nagy – része képzeli magát alfahímnek, pedig a hölgyek között is akad szép számmal igazi alfa-nőstény, akinek helyén van az önbizalma és tudja, mit akar.

Olyan nők, akik már nem hisznek a tündérmesékben, hanem tudják, hogyan működik a szerelem és tesznek a saját boldogságukért. Ha az alábbi öt állítás igaz rád, akkor gratulálunk, igazi alfa-nő vagy!

1. Tudod, hogy először önmagad kell szeretned

Sokszor halljuk, hogy amíg nem szereted saját magad, addig mást sem tudsz igazán, de vajon el is hisszük? Sajnos nem elegen, pedig így van.

Egy átlagos nő élete nagy részében másokról gondoskodik, a férjéről, a gyerekéről, a szüleiről, miközben magáról hajlamos teljesen elfeledkezni.

Pedig igenis törődnöd kell magaddal, hiszen itt kezdődik saját magunk szeretete, ami könnyűvé teszi azt, hogy másokat is szeressünk. Egy alfa-nő tudja ezt és nem adja be a derekát a belső bizonytalaságoknak, amik az önbizalmát gyengíthetik.

Csak akkor lehetsz igazán nyitott egy egészséges kapcsolatra, ha rendben vagy önmagaddal.

2. Tudsz nemet mondani

A nők nem olyan határozottak, mint a férfiak és hajlamosak arra, hogy saját igényeiket alárendeljék mások akaratának. Ezért vagyunk hajlamosak olyan férfiak mellett maradni, akik nem érdemelnek meg minket.

Egy alfa-nő már eljutott oda, hogyha látja, hogy partnere nem ideális és a kapcsolat nem jó irányba megy, akkor nem vár, hanem véget vet neki. Ha valaki eljátszotta a bizalmad és csak ígérget, akkor tovább kell lépni. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást