Egészség / Életmód / Lélek

5 jel, hogy igazi alfa-nő vagy

5 jel, hogy igazi alfa-nő vagy

Egy nő sok nehézségen és rossz kapcsolaton megy keresztül élete során. Illetve természetesen a férfiak is, de minket jobban megviselnek a szakítások, hiszen érzékenyebbek vagyunk. Önbizalom-szintünk sem olyan magas, mint a férfiaké, akiket nem különösebben zavar egy kis sörhas, míg mi már egy kis súlyfelesleget is tragédiaként élünk meg. A férfiak nagy – talán túl nagy – része képzeli magát alfahímnek, pedig a hölgyek között is akad szép számmal igazi alfa-nőstény, akinek helyén van az önbizalma és tudja, mit akar. Olyan nők, akik már nem hisznek a tündérmesékben, hanem tudják, hogyan működik a szerelem és tesznek a saját boldogságukért. Ha az alábbi öt állítás igaz rád, akkor gratulálunk, igazi alfa-nő vagy!

1. Tudod, hogy először önmagad kell szeretned

Sokszor halljuk, hogy amíg nem szereted saját magad, addig mást sem tudsz igazán, de vajon el is hisszük? Sajnos nem elegen, pedig így van. Egy átlagos nő élete nagy részében másokról gondoskodik, a férjéről, a gyerekéről, a szüleiről, miközben magáról hajlamos teljesen elfeledkezni. Pedig igenis törődnöd kell magaddal, hiszen itt kezdődik saját magunk szeretete, ami könnyűvé teszi azt, hogy másokat is szeressünk. Egy alfa-nő tudja ezt és nem adja be a derekát a belső bizonytalaságoknak, amik az önbizalmát gyengíthetik.

Csak akkor lehetsz igazán nyitott egy egészséges kapcsolatra, ha rendben vagy önmagaddal.

2. Tudsz nemet mondani

A nők nem olyan határozottak, mint a férfiak és hajlamosak arra, hogy saját igényeiket alárendeljék mások akaratának. Ezért vagyunk hajlamosak olyan férfiak mellett maradni, akik nem érdemelnek meg minket. Egy alfa-nő már eljutott oda, hogyha látja, hogy partnere nem ideális és a kapcsolat nem jó irányba megy, akkor nem vár, hanem véget vet neki. Ha valaki eljátszotta a bizalmad és csak ígérget, akkor tovább kell lépni. 

3. Nem rejted véka alá az érzelmeidet 

Ha valami nem tetszik, csak tűrsz és várod, hogy a probléma magától megoldódjon? A családi béke érdekében túl sok nő választja azt az utat, hogy elnyomja érzéseit, vágyait és teljesen alárendeli magát a párja igényeinek. Az alfa-nő viszont nem fél kinyitni a száját, ha valami nem tetszik neki. És ez nem önzőség, hanem pusztán őszinteség, elvégre, ha mi magunk nem vagyunk boldogok a kapcsolatban, akkor hogyan lehetne boldog a partnerünk?

4. Tudod, mennyit érsz

A magabiztos nők mögött is van pár elrontott kapcsolat, amiből levonta a következtetéseket és megtanulta azt, hogy ha ő nem értékeli önmagát, akkor senki sem fogja.

Egészséges önbizalma mögött évek munkája áll és már nem hajlandó lejjebb adni az igényeiből.

Egy alfa nő tudja, hogy a világon 7,7 milliárd ember él. Miért alkudna meg egy olyannal, aki nem elég jó hozzá?

5. Megéled és élvezed a szexualitásod

Az önbizalom elengedhetetlen a kielégítő szexuális élethez, hiszen aki szégyellős és bizonytalan, az sosem lesz elég felszabadult az ágyban. Az alfa-nő tudja, hogy senki sem tökéletes, ezért elfogadja, szereti és nem szégyelli a testét. A szexben nem fél kezdeményezni, kísérletezni és aktus közben szégyellőség nélkül jelzi partnerének, hogy mit szeretne. Nem használja manipulációra a szexet, pusztán élvezi és emiatt nem érzi magát könnyűvérűnek.

Nos, te is alfa-nő vagy?

Képek forrása: VitalikRadko/Depositphotos.comgolyak/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást