Hitted volna? Elképesztő dolgokra használhatod a mobilod kameráját

Hitted volna? Elképesztő dolgokra használhatod a mobilod kameráját

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hitted volna? Elképesztő dolgokra használhatod a mobilod kameráját

Téged is az őrületbe kergetnek az önmagukat tükörből fotózó tinik, akik elárasztják a Facebookot a saját portréikkal? Vagy éppen te is azok táborába tartozol, akik szívesen készítenek magukról fényképeket akár naponta ötször is? Akárhogy is, az biztos, hogy a telefonod kameráját ennél többre is használhatod. Ha már úgyis mindig a zsebedben van az okos kis ketyere, érdemes néhány praktikus dologra is felhasználni a szerkezetet.

Mielőtt kölcsönadsz

Veled is előfordult már, hogy a kedvenc könyvedet vagy DVD-det kölcsönadtad valakinek, de néhány hét múlva elfelejtetted, ki is volt az, és a kedvenc tárgyad soha többé nem került vissza hozzád, mert nem tudtad, kitől is kellene számon kérned?
Legközelebb, mielőtt kölcsönadsz valamit, készíts egy fényképet a barátodról, amint az adott tárgyat tartja a kezében. Így mindig tudni fogod, melyik holmid éppen kinél van, ha pedig visszajutott hozzád a dolog, törölheted a képet.

Térkép

Ha új helyre igyekszel, nem árt indulás előtt egy fényképet készíteni a környék térképéről, vagy screenshot-ot a Google Mapsről, különösen, ha nem szeretnél mobil internetet használni, vagy attól tartasz, hogy nem lesz térerő a környéken.
A fényképet bármikor előkeresheted, és így tudni fogod, hogyan találsz legkönnyebben a célodhoz.

Ruhatár jegy

A ruhatári bilétát elveszteni különösen kellemetlen, mert valószínűleg csak akkor kapod vissza a holmidat, ha már mindenki más elment.
Érdemes ezért egy fotót készíteni a ruhatári jegyedről, hogy legalább a számát tudd, a fotót megmutatva pedig a rugalmasabb ruhatárosnak talán a szíve is megesik rajtad, és visszaadja a kabátodat, amikor távozni készülsz.

Parkolás

Előfordult már veled, hogy egy hosszabb ideig tartó bevásárlás után fogalmad sem volt, hogy hol hagytad az autódat a hatalmas parkolóban? Legközelebb, miután kiszállsz a kocsiból, fényképezz le egy közeli tereptárgyat, ami segít majd, hogy hazafelé könnyebben megtaláld a kocsidat.
Lehetőleg ne a szomszédos autókat fotózd, mert azok arrébb állhatnak, elmehetnek és mások jöhetnek a helyükre, míg te vásárolsz.

Személyes adatok

Ha utazol valahová, vagy idegen helyen jársz, érdemes egy papírlapra felírni a legfontosabb adataidat, illetve azt, hogy vészhelyzet esetén kivel szeretnél kapcsolatba lépni, majd készíts a papírról egy fotót.
Így, ha bármi történik, tudni fogják rólad a legfontosabb adatokat, ha pedig elvesztenéd a telefonodat, és olyan szerencséd van, hogy egy becsületes járókelő bukkan rá, akkor könnyen vissza tudja neked juttatni a készüléket. Az utazás idejére akár a háttérképedet is lecserélheted erre a fotóra.

Gyógyszerek

Ha állandó gyógyszert szedsz, akkor annak a csomagolásáról, illetve az összetevők listájáról is érdemes egy fotót készítened, így bármikor kerülsz orvoshoz, vagy jutsz olyan helyzetbe, amikor nem tudod bevenni a tablettáidat, legalább meg tudod mondani, hogy pontosan mire van szükséged, illetve, hogy mit szedsz rendszeresen.

Jobb félni, mint megijedni

Ha zsúfolt helyre, strandra, vidámparkba, játszótérre, búcsúba, vagy bármilyen olyan helyre készültök, ahol meg van rá az esély, hogy a gyerek elcsatangol a közeledből, indulás előtt készíts róla egy fényképet. Persze, mindenki igyekszik a csemetéjén tartani a szemét, de jobb félni, mint megijedni, és balesetek mindig történhetnek.
Ha a lurkó kikerülne a látóteredből, legalább lesz róla egy friss fotód, amin az is látható, mit visel éppen, így sokkal könnyebb lesz mások segítségét kérni a megtalálásában. Egy ilyen stresszes helyzetben ez hatalmas segítséget jelent majd.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!