Hobbi / Otthon

Hihetetlen, milyen dekorációk készülnek a régi biciklikerekekből – Te sem tudsz nekik ellenállni!

Hihetetlen, milyen dekorációk készülnek a régi biciklikerekekből – Te sem tudsz nekik ellenállni!

Ha valamikor, akkor most sokan ráérünk otthon szelektálni, holmikat válogatni, előkészíteni a tavaszi lomtalanítást. Ilyenkor igazi kincsekre bukkanhatunk, de olyan holmik is a kezünk ügyébe kerülhetnek, amik első ránézésre nem tűnnek értékesnek. Jó példa erre egy rozoga biciklikerék, amiből látványos és izgalmas dekorációk készülhetnek bel- és kültérre egyaránt!

Ajtókopogtató

Ha imádod a vintage stílust, akkor alighanem már neked is van valahol egy ütött-kopott biciklikereked, ami már új köntösben díszíti a környezetét.

Arra ugyanis tökéletes ez a használati tárgy, hogy egy ízléses ajtókopogtatót, vagy éppen koszorút készíts belőle – utóbbinak csodás alapot biztosít a kerek forma és persze a küllők is számos izgalmas megoldást tartogatnak.

 

Fényképtartó

Egy hagyományos berendezésű otthonba nem igazán passzol ez a dekoráció, de ha kedveled az egyedi megoldásokat, akkor alighanem ez is közel áll majd a szívedhez.

Az előhívatott, kisebb-nagyobb fényképeket óvatosan behajtogathatod a küllők közé, de természetesen csipeszeket is használhatsz a rögzítés során.

Nem muszáj, hogy csiszold, vagy éppen fesd a küllőket: sokszor rozsdásan, kopottan még eredetibbnek hat az összkép.

 

Fali dísz

Némi festék és fonál segítségével izgalmas és garantáltan egyedi fali dísz készülhet a régi biciklikerékből.

Csiszolás után fesd le olyan színűre, ami passzol a helyiség hangulatához és a te ízlésedhez, majd feszesen tartva a fonalat, kezdd el tekerni a küllőkre az eltérő színű szálakat!

Ennél a lehetőségnél is csak a fantáziád szabhat határt, hiszen a legkülönbözőbb anyagokat használhatod fel, és arra sincs megkötés, miként tekered a fonalat – már attól is egyedi lesz a látvány, ha több-kevesebb küllő között vezeted a szálakat.

 

Óra

Mivel kerek, a biciklikerék remek óra lehet, bár nincs arra vonatkozóan aranyszabály, hogy csak kör alakú lehet ez a praktikus dekoráció.

Ugyanakkor sokakat megihletett a hasonlóság, és számos inspirációt találsz az interneten arra az esetre, ha biciklikerékből szeretnél órát készíteni.

A legegyszerűbb, ha az óraszerkezetet rögzíted a kerék közepén, esetleg a negyedeknél a számokat is jelölöd, de minimalista stílus esetén utóbbit el is hagyhatod.

 

Virágtámasz

A nagyobb biciklikerekek arra is jók, hogy virágtámaszként funkcionáljanak, vagy futtass rájuk valamilyen szezonális növényt.

Érdemes olyan választanod, ami gazdagon virágzik, de kevésbé takar, hiszen a cél éppen az, hogy ne tűnjön el teljesen a biciklikerék a háttérben – pont az adja meg a kompozíció sajátosságát, hogy a növény és a támaszték egyaránt érvényesül.

 

Kerti lámpa

A biciklikerék feldíszítve és felakasztva nagyon jól mutat a buja kertekben, de egy kis fantáziával akár a szabadtéri esküvőkön is megállja majd a helyét.

Vízszintesen rögzítve lehet egy csillár alapja: egyesével akaszthatsz rá befőttesüvegeket led füzérekkel, gyertyákkal.

Előbbit felhasználhatod akkor is, ha csak önmagában a kereket díszítenéd, hiszen a füzért könnyedén körbetekerheted a küllők között.

 

Színes kerti dekor

Ha nem félsz az egyedi és színes kerti dekorációktól, akkor természetesen a biciklikerekek jó barátaid lesznek.

A küllőket bármilyen színnel lefestheted és így bájos, vagy akár vicces kompozíciókban is felhasználhatod őket.

Jó példát kínálnak erre a különböző méretű virágok, de gyakorlatilag bármilyen kerek dekoráció – pl. napocska, hóember – készülhet a kidobásra ítélt kerekekből.

 

Szélforgó

A biciklikerék komolyabb dekorációk elkészítésére is alkalmas, pl. üveggel kitöltve olyan bámulatos, színes szélforgó készülhet belőle, ami a kert dísze lehet.

Természetesen nem csak ezzel a technikával megbolondítva lehet látványos, gyerekekkel készítve praktikusabb szalagokkal, vagy akár nagyméretű gyöngyökkel készíteni a szélforgót.

Az alap mindenesetre adott: keresve sem találnál jobbat a szélforgóhoz, mint egy biciklikerék!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást