Könnyű nyári desszert a vonalaikra vigyázóknak is.
Hozzávalók 2 tálkához:
25 dkg friss málna 12,5 dkg zsírszegény túró 1 kis doboz natúr joghurt 1 csomag vaníliás cukor 1 kávés kanál zselatin ½ dl hideg víz
Elkészítés:
A sovány túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral és a málna felével. A málnából a legszebb szemeket félretesszük a béleléshez és a díszítéshez
A hideg vízben megáztatjuk a zselatint, majd megmelegítjük. Hagyjuk kihűlni.
A kb. 8 cm-es átmérőjű tálkákat folpackkal kibéleljük. Belsejüket málnával kirakjuk.
A zselatinba teszünk 2-3 kanállal a málnás-túrós-joghurtos krémből, majd az egészet visszakanalazzuk a málnás masszába.
Ezt a zselatinos krémet a málnával bélelt tálkákba szedjük.
Folpackkal beborítjuk a desszert tetejét is.
Legalább 1 órára a fagyasztóba tesszük.
A folpackot óvatosan lefejtjük a desszert tetejéről, majd tányérra borítjuk. A külső részt borító fóliát is lehámozzuk.
Tejszínhabbal és friss málnaszemekkel tálaljuk ezt a hideg málnabombát.