Hozzávalók:
– 3 kis cékla, körülbelül teniszlabda nagyságú
– 2 kis uborka
– 4-5 piros retek
– 2 szál zöld hagyma, felaprítva
– 3-4 evőkanál finomra vágott friss kapor
– 1 liter kefir
– 1 evőkanál reszelt torma
– só, ízlés szerint
– frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
– 2-4 tojást
Elkészítés:
1. Mossuk meg a céklákat, csomagoljuk be alumínium fóliába és 200 C-os sütőben süssük 45 percig, amíg megpuhulnak. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd reszeljük durvára.
2. Főzzük keményre a tojásokat, majd ezeket is hagyjuk kihűlni. Szeleteljük és tegyük félre.
3. Mossuk meg az uborkát és a retket, és vágjuk apró kockákra.
4. Egy nagy tálba tegyük bele a reszelt céklát, keverjük hozzá a kefirt. Fűszerezzük tormával, kaporral, sóval, borssal. Adjuk hozzá az uborkát és retket. Citromlével ízlés szerint kicsit savanyíthatjuk.
5. Szolgáljuk fel hidegen, főtt tojás szeletekkel a tetején, kaporral megszórva, tejszínnel megcsorgatva. Hűtőben jól eláll 1-2 napig.