Hideg cékla leves kefirrel

Hideg cékla leves kefirrel

Címlap / Életmód / Receptek / Hideg cékla leves kefirrel

Nemcsak a színe nagyszerű ennek a hűs levesnek, hanem az íze is bomba jó. Húsvétkor stílusosan főtt tojással tálalhatjuk. Hűtőben jól eláll, ezért egész ünnepek alatt ehetünk belőle.

Hozzávalók:

– 3 kis cékla, körülbelül teniszlabda nagyságú
– 2 kis uborka
– 4-5 piros retek
– 2 szál zöld hagyma, felaprítva
– 3-4 evőkanál finomra vágott friss kapor
– 1 liter kefir
– 1 evőkanál reszelt torma
– só, ízlés szerint
– frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
– 2-4 tojást

Elkészítés:

1. Mossuk meg a céklákat, csomagoljuk be alumínium fóliába és 200 C-os sütőben süssük 45 percig, amíg megpuhulnak. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd reszeljük durvára.

2. Főzzük keményre a tojásokat, majd ezeket is hagyjuk kihűlni. Szeleteljük és tegyük félre.

3. Mossuk meg az uborkát és a retket, és vágjuk apró kockákra.

4. Egy nagy tálba tegyük bele a reszelt céklát, keverjük hozzá a kefirt. Fűszerezzük tormával, kaporral, sóval, borssal. Adjuk hozzá az uborkát és retket. Citromlével ízlés szerint kicsit savanyíthatjuk.

5. Szolgáljuk fel hidegen, főtt tojás szeletekkel a tetején, kaporral megszórva, tejszínnel megcsorgatva. Hűtőben jól eláll 1-2 napig.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!