6 hétköznapi dolog, amiről nem is gondolnád, hogy letöri az önbizalmadat

6 hétköznapi dolog, amiről nem is gondolnád, hogy letöri az önbizalmadat

Címlap / Életmód / Egészség / 6 hétköznapi dolog, amiről nem is gondolnád, hogy letöri az önbizalmadat

A hétköznapokban gyakran történnek velünk olyan dolgok, amelyek észrevétlenül is elveszik az önbizalmunkat. Mik lehetnek ezek? Most eláruljuk azokat az apróságokat, amikre érdemes odafigyelned nap mint nap!

Ruha, amiben nem érzed jól magadat

Elhívtak egy fontos eseményre és szeretnél jól kinézni? Bármennyire csábító lehet, hogy az ilyen alkalomra egy mélyen dekoltált felsőt és passzos miniszoknyát húzz, ha ritkán jársz ilyen ruhákban, lehet, nem ez a legjobb választás.

Ha egész este feszengsz azért, hogy egy rossz mozdulat miatt esetleg túl sokat mutatsz magadból, akkor azt mások is látni fogják rajtad.

Egy rossz ruhaválasztás az önbizalmadat is elveheti, ne kockáztass, inkább vedd fel a kedvenc ruhádat, amiben jól is érzed magad.

Mások mondják meg, mit csinálj

Ha olyan családban nőttél fel, ahol a szülők szabták meg, hogy milyen pályát válassz, akkor lehet, hogy a mai napig kicsi az önbizalmad.

Sajnos, ha az ember úgy érzi, nincs szabad választása és akarata, akkor bizony a magabiztossága is a béka feneke alá kúszik.

Ne hagyd, hogy mások mondják meg, mit egyél, mit vegyél fel vagy éppen mit csinálj. Ha a partnered teszi mindezt, akkor valószínűleg mérgező párkapcsolatban élsz, amelyből talán jobb lenne kilépned.

Úgy tűnik, másoknak minden összejön

Ha azt látod, körülötted mindenki boldog, minden összejön a barátaidnak, amire csak vágynak, te pedig a mai napig szingli vagy, sőt lehet, hogy még munkád sincs és pénzed is alig van, akkor rossz érzés keríthet hatalmába, amelytől az önbizalmad is csökkenhet.

Ne hagyd, hogy bármi letörjön és elvegye a jókedvedet, nem biztos, hogy az, amit a közösségi oldalakon látsz, a valóságot tükrözi, lehet, hogy nem is olyan boldog és felhőtlen mások élete, mint amilyennek a külvilág számára mutatják.

Légy magabiztos és kitartó, neked is hamarosan megvalósulnak majd az álmaid!

Boldogtalan párkapcsolat

Hiába élsz párkapcsolatban, az önbizalmadat akár a saját párod is letörheti.

Ha nem érzed jól magad a mindennapokban, nem vagy boldog azzal az emberrel, akivel együtt élsz, akkor ideje lenne változtatnod.

Sok nő egyáltalán nem kap dicséretet vagy bókot a párjától, pedig mindannyian megérdemeljük azt. Egy-egy kedves szótól az önbizalmunkat is visszanyerhetjük és a kedvünk is jobbá válhat.

Gondolkozz el rajta, vajon nem a boldogtalan párkapcsolatod az oka annak, hogy nincs önbizalmad?

Rossz munkakörnyezet

Amennyiben a nap 8 óráját olyan munkahelyen töltöd, ahol szinte semmi sikerélményed nincs, a főnökeid folyamatosan csak stresszelnek és akkor sem kapsz dicséretet, ha jól elvégzed a feladatodat, akkor minden önbizalmad eltűnhet.

Elbizonytalanodhatsz abban, hogy van tehetséged abban, amit csinálsz, hogy igenis értékes munkaerő vagy és elhalványodhat az addig biztosnak tűnő jövőképed is.

Ne hagyd, hogy ez történjen, lépj időben és nyerd vissza a régi önbizalmadat!

Törekvés a tökéletesre

Jó dolog, ha alapvetően maximalista természet vagy és mindig egy ideál lebeg a szemed előtt, ám ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan szeretnéd, akkor könnyen elveszítheted az önbizalmadat.

Meg kell értened, hogy nem mindig sikerülnek tökéletesen a dolgok, néha kompromisszumokat is kell kötnöd.

Becsüld meg az eredményeidet, örülj annak, amid van, és ne kenődj el akkor, ha elsőre nem éred el a célodat. Légy magabiztos, másodjára már biztosan sikerül!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást