5 helytelen újévi fogadalom, amit inkább kerülj el!

5 helytelen újévi fogadalom, amit inkább kerülj el!

Címlap / Életmód / Egészség / 5 helytelen újévi fogadalom, amit inkább kerülj el!

Vészesen közeledik az újesztendő, ilyenkor pedig mindig megszaporodnak a lehetséges ígéretek és fogadalmak, amit aztán vagy nem tartunk be, vagy hajlamosak leszünk őket elódázni.

A legtöbb emberre az jellemző, hogy általában tesz legalább egy újévi fogadalmat. Ezek leginkább apróbb dolgok szoktak lenni, csak kevesen vannak olyanok, akik drasztikus döntéseket és változtatásokat szeretnének hozni.

Viszont nem ritkán esünk bele abba a csapdába is, hogy elég irreális elvárásokat támasztunk magunkkal szembe, aztán jön a nagy csalódás, hogy nem vagyunk képesek teljesíteni. Hogy biztos lehess a dolgodban, és még jobb újévet tudhass be magadnak, lehetőleg kudarcok nélkül, adunk most pár tippet arra, hogy hogyan hozd meg okosan és helyesen döntéseidet, ha mégis az mellett döntenél, hogy változtatsz valamin az életedben!

Helytelen: Azt mondod, sok súlytól fogsz megszabadulni
Helyes: Egy hét alatt, legalább 2-3x edzeni fogok, és mellette diétázom

Tipikus újévi fogadalom, amit szinte minden évben milliók fogadnak meg szerte a világon. Az egyik legnagyobb bakit is pont itt lehet elkövetni, ugyanis a legtöbb fogynivágyó ember, a mai napig azt gondolja, hogy majd csak úgy, hirtelen ledob 10-20 kilókat, mindezt úgy, hogy közben semmit nem fektet például a mozgásba és az életmód változtatásba. Várják a sült galambot, közben pedig nem értik, miért van az, hogy már megint elment egy fél év, és mégsem fogytak egy kilót sem.

Ezért nagyon fontos a fokozatosság, és az, hogy a mozgás ha kevés is, de rendszeres legyen. Mellette pedig nem árt, ha speciálisan ránk szabottan, akár az orvos, akár egy diedetikus összeállít egy diétás étrendet, így biztosak lehetünk abban, hogy biztonságba és garanciával fognak rólunk lemenni a kilók, és nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is!

Helytelen: Mindenképpen fogok magamnak találni férjet/feleséget/barátot/barátnőt
Helyes: Nyitott leszek minden lehetőségre ami ilyen téren adódik számomra

Szintén egy olyan fogadalom, ami előkelő helyen szerepel, szinte minden magányos ember listáján az újévi fogadalmak között. Itt a legnagyobb hibát azzal lehet elkövetni, amikor csak akarunk valamit és ragaszkodunk hozzá, nagyon erősen. A világ törvényei viszont nem így működnek. Te is tapasztaltad már bizonyára, hogy minél jobban rágörcsölsz valamire, vagy akarod, már-már erőszakos módon, annál inkább nem előre, hanem hátra lépsz általa kettőt.

Eztért fontos, hogy ne így hordozd magadba ezt a gondolatot, és ne tragédiaként éld meg, ha mégsem sikerülne beújítani egy partnert az év folyamán. Inkább vedd lazán a dolgokat, járj mindig nyitott szemmel, legyél mindig csinos, és meglátod, hamarosan megjönnek a jelentkezők, akikből aztán majd lehet szépen szelektálni! A legfontosabb pedig, hogy mindig mindenkire légy nyitott, és ne legyél elutasító, még akkor se, ha az illető nem kifejezetten az eseted! Soha nem lehet tudni, kit vagy mit szalasztasz el általa!

Helytelen: Több pénzt fogok csinálni
Helyes: Optimálisan állok a karrieremhez és a feladataimhoz

Semmi probléma nincs evvel a fogadalommal, mint annyi, hogy képtelenség kivitelezni. Álomnak és vágyképnek tökéletes, legyünk őszinték, nálunk magyar viszonylatba még érthető is, hisz mindenki szeretne jobb, nyugodtabb és biztonságosabb körülmények között élni. Viszont muszáj megmaradni a realitás talaján. Egy olyan világban, amikor már annak is örül az ember, ha munkája van, vagy megtartják a régi helyén, meg kell becsülni azt ami jut.

Még akkor is, ha kicsi az a valami. Vagy akár a havi fizetés. Próbálj inkább azon lenni, hogy optimálisan lásd meg a helyzetedet, és a benne rejlő lehetőségeket használd ki! Jusson eszedbe, hogy több ezer ember lehet akár a környezetedbe is, akik még nálad is rosszabb anyagi helyzetben vannak, ám mégis ugyanúgy képesek a boldogságra! Lehet hogy nehéz, de így biztos, hogy nem fog csalódás érni, és lelkileg sem mész rá, a folytonos aggodalmakra!

Helytelen: Én leszek a legjobb, legszebb, legokosabb, és legkívánatosabb nő/anya/kollega bárki, bármilyen téren és dologban
Helyes: Arra fogok törekedni, hogy mindenben boldoggá tegyem magam

Mivel emberből vagyunk, így természetes, hogy mindig vágyunk a szebbre a jobbra. Arra hogy mások legyünk, vagy különlegesek. Bármik, csak ne szokványosak. A tökéletes ember képe viszont a valóságban nem létezik, ráadásul elég visszataszító tud lenni, amikor valaki kampányszerűen áradozik magáról és ilyen erőszakos eszközök által akarja magát rátukmálni másokra. Tökéletes nincs, nem volt, és soha nem is lesz.

Mivel tökéletes nem létezik. Törekedni lehet rá, de azt is csak mértékkel ajánlott! Inkább azon légy, hogy a mindennapok apró örömeit próbáld meglátni, kiélvezni, és találd meg bennük a saját helyedet és szerepedet. Így könnyedén elérheted az áhított boldogságot!

Helytelen: Sok pénzt fogok megspórolni
Helyes: kevesebbet költök a havi bevásárlásra, és a fennmaradt összeget félreteszem megtakarításnak

Sajnos nem azt a világot éljük, amikor még az volt jellemző, hogy akár a fizetésünk teljes felét félre tudtuk tenni. A spórolás jó dolog, és olykor szükség is van rá, de nem mindegy, hogy min akarjuk meghúzni azt a nadrágszárat! Ha mégis pénzt szeretnél megtakarítani, akkor arra törekedj, hogy a legfölöslegesebb szokásaidat hagyd el, vagy ritkítsd meg! Ha például szeretsz kávézókba járni, vagy minden nap bevásárolni, akkor ezt szüntesd be, mert tényleg csak fölösleges pénzkidobás.

Bizonyított tény, hogy ez emberek, a legtöbb pénzt, élvezeti cikkekre, és fölösleges élelmiszerekre szórják el. Úgyhogy, ha tényleg vissza akarsz fogni egy kis pénzt, amit aztán hasznosabb dolgokra is költhetsz, akkor egy hónapba csak egy-kéteszer menj el nagyobb bevásárlásra, és tényleg csak azokat a dolgokat vásárold meg, amikre okvetlenül szükséged van!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!